Regan od Gorbačova tražio pomoć u odbrani od vanzemaljaca?

Profesor novinarstva na engleskom Univerzitetu Sheffield Hallam dr David Clarke je u svojoj knjizi iznio zanimljivu tvrdnju – da je nekadašnji američki predsjednik vjerovao da bi vanzemaljci mogli da ugroze bezbjednost Zemljana.

Kako dr Clarke objašnjava u knjizi “Kako je NLO osvojio svijet”, tokom mirovnog samita u Ženevi osamdesetih godina prošlog vijeka, Ronald Regan je zatražio podršku od sovjetskog lidera Mihaila Gorbačova u borbi protiv vanzemaljaca.

Clarke je u svojoj knjizi istraživao u kojoj mjeri Amerikanci vjeruju u vanzemaljske oblike života i iznijevši stav da je Regan možda povjerovao u scenarije filmova naučne fantastike. Poznato je da je Ronald Regan bio veliki ljubitelj filmova ove tematike kada je glumio u ostvarenjima holivudske B produkcije. I sam je priznao da mu je omiljena priča ona o invaziji iz svemira i udruživanju Zemljana, bez obzira na nacionalnu pripadnost, u borbi protiv vanzemaljaca.

Kako objašnjava dr Clarke, Regan je iznenadio Gorbačova “rekavši da je siguran da bi dvije supersile sarađivale ukoliko bi Zemlju ugrozila vanzemaljska invazija”.

“Iznenađen, sovjetski lider je ljubazno promijenio temu”, kaže David Clarke.

Nekadašnji savjetnik ministra za državnu bezbjednost Colin Powell istakao je da je bio užasnut pominjanjem vanzemaljaca na ovom skupu, a Regan je isto učinio i tokom posjete jednoj srednjoj školi u Marylandu, kasnije te godine.

Kako prenosi “Daily Mail”, anketa koju je sproveo Gallup pokazala je da 57 odsto Amerikanaca vjeruje da neidentifikovani leteći objekti postoje, u šta vjeruje i oko 27 procenata Britanaca. Oko sedam posto stanovnika Sjedinjenih Američkih Država čak ističe da je vidjelo ove vanzemaljske letjelice.

Izvor: nationalgeographic.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti