Radnici u ovoj državnoj kancelariji nose kacige na glavi – razlog je VRLO TUŽAN! (VIDEO)

Jadno, zaista jadno …

kacige

Radnici u državnim kancelarijama u indijskom gradu Banda (Utar Pradeš), nedavno su privukli veliku pažnju na Internetu zbog nošenja motociklističkih kaciga kako bi se spriječile povrede glave u slučaju da se sruši krov na njih.

Fotografije radnika odjeljenja za električnu energiju koji rade u svojoj kancelariji u Bandi dok nose velike motociklističke kacige na glavama proširile su se munjevito društvenim mrežama.

Prema nekoliko izvora, vladini službenici nisu veliki ljubitelji motocikala, već samo nose zaštitnu opremu za glavu u slučaju da se krov raspadnute zgrade u kojoj rade počne urušavati. Novinarima su rekli da su prije nekoliko godina prvi put prijavili opasno stanje zgrade u kojoj rade, ali da niko ništa nije preduzeo u vezi s tim, pa su odlučili da počnu da nose kacige.

“Isto stanje je otkako sam došao prije dvije godine. Pisali smo vlastima, ali nema odgovora”, rekao je za indijsku agenciju ANI jedan od radnika, koji je želio da ostane anoniman.

India Today izvještava da radnici ne pretjeruju ni u jednoj sitnici. Krov ima rupe, a na sredini sobe je stub koji spriječava da se potpuno ne raspadne.

Izvor: srbijadanas.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti