Put u središte Zemlje: Uhvaćeni INTELIGENTNI SIGNALI iz dubine naše planete

Još 1996. godine NASA je saopštila da su uhvaćeni inteligentni signali iz središta Zemlje i da je dešifrovanje u toku. Ljudi su, s druge strane, oduvijek željeli da komuniciraju sa nebom, ali im to nije bilo dato ili nikad nisu bili na dovoljnom nivou razvoja da to ostvare

Davno prije, preciznije 1966. godine zamišljen je, a ubrzo zajedničkim naporom SSSR i SAD i ostvaren takozvani program SETI. Sa više lokacija na Zemlji, uz pomoć specijalno konstruisanih elektromagnetnih uređaja emitovane su kodirane poruke u svemir. Sovjetski akademik Shklovsky, koji je bio na čelu naučnog tima 1973. godine, izjavljuje da se program prekida jer kontakt ‘nije ostvaren’.

On istina napominje da su od tri relativno bliske zvijezde dobili istu poruku, ali da je to bila, vjerovatno, neka nepoznata vrsta svemirskog odjeka. U svemiru je nesnosna kakofonija (glasovni, zvučni nesklad op.a.), jer nema nebeskog tijela koje nešto ne emituje, pa je dobijanje istog signala možda i obična podudarnost. S obzirom na elektromagnetne signale koje naša planeta emituje, postoje i kalkulacije o životu sličnom našem na mnogobrojnim zvijezdama koje emituju na istim frekvencijama i na isti način.

Astrofizičar Carl Sagan, koji je tada bio u timu Shklovskyog, tvrdio je tada da su te zvijezde potvrdile prijem, ali da se nije znalo kako da se dalje nastavi. Pošto je od tada, korištenjem vasionskih sondi i brodova, mnogo puta bila odaslana poruka a do odgovora koji možemo dešifrovati još nije došlo, teško je dati kategoričan odgovor. Možda je tumačenje da smo u procesu ‘osmatranja i analiziranja’ od strane vanzemaljskih inteligencija – najrealnije.

Ostalo je, međutim, potpuno zanemareno ono što je Shklovsky, jedan iz plejade ruskih velikana nedovoljno poznatih širokoj javnosti, u zvaničnom saopštenju rekao: ‘Potrebno je posvetiti veću pažnju unutrašnjosti naše rodne planete, jer smo isti odgovor primili i iz dubine Zemlje’ – doslovce je ovako ruski naučnik izjavio. Šta to znači?

Doktor Kazantsev smatra da unutrašnjost zemlje nije užarena lava, već čvrsti metal, bilo kao puna kugla ili sferni omotač oko ‘praznog prostora’, a, kao što znamo, svaki metal emituje elektromagnetne talase. Zagovornici podzemne civilizacije smatraju da je riječ o vještačkoj odbrambenoj tvorevini koja je davno napravljena.

Dr Leonid Vasilyevich, geolog, predvodio je tim koji je ispitivao dubinu Zemlje posebno konstruisanim robotima -krticama opremljenim i kamerama. Nalazi su bili začuđujući: na nekih 3.000 metara sloj postaje tvrd, hladan i do sada neprobojan. Na jednom lokalitetu kod Novosibirska uzorak pokazuje skup metalnih čestica koji je, pod velikim pritiskom i izuzetno niskom temperaturom, postao kompaktna čvrsta masa – i to na dubini gdje bi trebalo da bude plinovita i polutečna topla masa! Dr Vasilyevich, u jednom intervjuu kaže da će nauka morati da revidira stav o unutrašnjosti Zemlje. Njega lično zbunjuje, što on neuvijeno i iznosi, to što trećina metalnih čestica u pomenutom uzorku ne postoji na Zemlji i što njegove kolege ne uspjevaju da izdvoje elemente i obogate postojeću tablicu elemenata.

Poput svih ozbiljnih ruskih naučnika, on se ne upušta ni u kakve nategnute hipoteze – on jednostavno iznosi činjenice. Uostalom, još je otac ruske kosmonautike Tsiolkovsky, stalno naglašavao da je stremljenje u nebo normalno, ali da je možda potrebno prvo ispitati utrobu Zemlje, jer ćemo tu naći mnoge odgovore. Sada, kada su uhvaćeni inteligentni signali iz središta Zemlje, da li to znači da komunikacija sa drugim svjetovima počinje tu, pored nas, bilo da je u pitanju realna podzemna civilizacija ili paralelni svijet koji koristi određene uređaje u utrobi naše planete kao transmisiono sredstvo.

Mozaik različitih informacija polako se uklapa.

Izvor: conopljanews.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti