Pronađeni lijekovi koji UNIŠTAVAJU RAK DOJKE za samo 11 dana i to BEZ HEMOTERAPIJE

Istraživanje koje je predstavio profesor Nigel Bundred na evropskoj konferenciji za rak dojke u Amsterdamu otkrilo je da lijekovi Herceptin i Lapatinib daju odlične rezultate u borbi protiv ove opake bolesti.

Ovi lijekovi već se koriste u liječenju raka dojke, ali sada su prvi put upotrijebljeni u kombinaciji zajedno. Tretman eliminiše potrebu za hemoterapijom i operacijom, što znači da se mogu izbjeći nuspojave kao što su gubitak kose, povraćanje i umor.

dojka

U istraživanju je učestvovalo 257 žena sa dijagnozom raka dojke. Žene su bile podijeljene u dvije grupe. Prva grupa je koristila u kombinaciji lijekove Herceptin i Lapatinib, dok je druga koristila samo jedan lijek.

Utvrđeno je da je prva grupa za 11 odsto smanjila broj kancerogenih ćelija za samo dvije nedjelje liječenja, dok je u 17 odsto slučajeva došlo do smanjenja tumora.

Mnogo slabiji rezultati zabilježeni su u drugoj grupi, što dovodi do zaključka da dva lijeka u kombinaciji imaju veliki učinak na ćelije raka dojke.

Ovo predstavlja veliki korak u borbi protiv jedne od najsmrtonosnijih bolesti na svijetu, iako naučnicima predstoji još dosta posla da urade.

Medicina napreduje iz godine u godinu, tako da lijepe vijesti možemo očekivati i ranije nego što se očekuje.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti