Projekt Silver Bug: Da li su zaista koristili vanzemaljsku tehnologiju da bi stvorili NLO?

Od 1955. godine se već sumnjalo da je vanzemaljska tehnologija korištena u raznim tajnim projektima koje je vodila američka vojska.

Divizija ratnog vazduhoplovstva Sjedinjenih Američkih Država objavila je određene izvještaje sa kojih je skinuta tajnost. Oni su uključivali projekat ‘Silver Bug’ (‘Srebrna buba’), koji se fokusirao na stvaranje vojnog “letećeg tanjira”.
Takođe poznat kao USAF projekat 1794 ili WS-606A, projekat ‘Silver Bug’ je kreiran od strane Vazduhoplovnih snaga sa jednom svrhom: da stvori pouzdan leteći tanjir. Da bi to uradili, angažovali su kanadsku kompaniju sa sjedištem u Ontariju, pod nazivom Aircraft Limited. Tako su započeli stvaranje letjelice za vertikalno polijetanje i slijetanje i postizanje maksimalnih brzina na više od 3.000 metara visine.

Fotografija jednog od navodnih letećih tanjira iz projekta Srebrna buba. © Image Credit: Public Domain

Projekt Silver Bug i napredni brod

Zvanični izvještaj je pokazao da je projekat Silver Bug otkazan u septembru 1961. godine, uglavnom zbog problema pri letenju na velikoj visini. Međutim, od 1955. već se sumnjalo da je korištena vanzemaljska tehnologija. Stoga je za mnoge njegova diskvalifikacija bila ništa drugo do potvrda ove glasine.

Mnogi istraživači su izrazili sumnju u izvještaj o deklasifikaciji Državnog arhiva, jer prije toga Vlada nije dala nikakav odgovor o projektu. To je povećalo neizvjesnost oko njegovog stvaranja.

Šta je bio njihov stvarni cilj? Zašto je projekat otkazan? Postoji mnogo verzija o tome, a neki vjeruju da je bilo niz fatalnih nesreća tokom tih eksperimenata koji su se odvijali uzastopno. To sugeriše da je prototip broda bio toliko opasan da se osoblje uspaničilo. Druge teorije sugeriraju da je korištena vanzemaljska tehnologija ili čak Vril energija.

Godine 1922. dr Winfried Otto Schumann, profesor na Tehnološkom univerzitetu u Minhenu, koji je otkrio efekat rezonance sistema zemlja-vazduh-jonosfera, poznatog kao Šumanovi talasi, razvio je prototip kružne svemirske letelice sa Vril energijom.

Prema nekim stručnjacima, ovo je vitalna energija koncentrisana unutar svake planete, sa neograničenim sposobnostima i koja se može disciplinovati i koristiti kao gorivo za sve vrste mašina.

Kroz istoriju programa, vojni projekat “leteći tanjir” nazivan je raznim nazivima: projektom Y, sa pojedinačnim vozilima poznatim kao Spade i Omega, projekat Y-2 su kasnije finansirale američke vazduhoplovne snage, koje su ga nazivale WS-606A, projekat 1794 i projekat Silver Bug. Kada se američka vojska pridružila projektima, preuzela je svoje konačno ime “Avrocar” i oznaku “VZ-9”, dio VTOL projekata američke vojske u seriji VZ. © Image Credit: Wikimedia Commons

Zemaljski leteći tanjiri

Iako se disk s ljudskom posadom srušio tokom svog prvog leta, još jedna naprednija petometarska verzija pod nazivom “RFZ-2” uspješno je letjela. Ovaj brod je 1944. godine nabavila Hitlerova E-IV divizija Trećeg Rajha SS.

Ovi brodovi su bili kombinovani sa antigravitacionim turbomlaznim sistemima i konvencionalnim pogonom. Na taj način bi se mogli podići okomito. Iako su ovaj i drugi napredniji dizajni uspješno razvijeni, zaslužili su lošu reputaciju jer su provodili više vremena u održavanju nego u radu.

Jedan od planova koji su ‘procurili’. Posada: 2 Kapacitet: 1 posmatrač/inžinjer Prečnik: 18 stopa (5.5 m) Visina: 3 ft 6 in (1.07 m) Površina krila: 254 sq ft (23.6 m2) Težina prazne letjelice: 3,000 lb (1,361 kg) Maksimalna težina pri uzlijetanju: 5,560 lb (2,522 kg) © Kredit za sliku: Wikimedia Commons

Ali antigravitacijski Vril dizajni pokazali su mnogo veću efikasnost. To su bili ogromni žiroskopi koji su imali sposobnost levitacije kroz generisanje sopstvenih gravitacionih polja. Njegove glavne karakteristike bile su da je mogao da napravi zaokrete do 90 stepeni, kao i da je mogao da postigne brzinu od 12.000 kilometara na sat pod pravim uglom bez ikakvog osjećaja kretanja ili inercije.

Dugo vremena, projekat Silver Bug smatran je urbanom legendom. Međutim, sve više deklasifikovanih fajlova izlazi na vidjelo; oni govore istinu o pitanju NLO-a i zemaljskim konstrukcijama razvijenim s njihovim tehnologijama.

Izvor: mysteriesrunsolved.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti