Projekat koji je SADA na redu: NASA angažovala 24 teologa da procijene kako bi svijet reagovao na otkriće vanzemaljskog života

NASA je zatražila pomoć teologa da ispitaju kako bi svijet reagovao ako bi se život pronašao na drugim planetama i kakav bi uticaj takvo otkriće imalo na duboko ukorijenjena vjerovanja o Bogu i stvaranju.

Američka svemirska agencija je do sada regrutovala oko 24 naučnika za učešće u programu u Centru za teološka istraživanja Univerziteta Princeton u New Jerseyu.

Centar – koji je 2014. godine dobio od Agencije NASA grant od 1,1 milion dolara – nastoji da izgradi “mostove razumijevanja” između akademika različitih disciplina, naučnika i kreatora politike o “globalnim pitanjima”.

Program očigledno ima za cilj da odgovori na najveća pitanja kao što su “Šta je život? Šta znači biti živ? Gdje povlačimo granicu između čovjeka i vanzemaljaca? Kakve su mogućnosti za inteligentni oblik života na drugim mjestima?”

Nedavno je direktor Univerziteta Will Storrar rekao je za “Times” da je cilj programa koji organizje NASA “ozbiljna stipendija koja se objavljuje u knjigama i časopisima” kako bi se pozabavila “dubokim čudom i misterijom i implikacijama pronalaženja mikrobnog života na drugoj planeti”, prenosi RT.

“Možda nećemo otkriti život još 100 godina. Ili ćemo to možda otkriti sljedeće nedjelje”, rekao je stručnjak Agencije NASA za list, koji je dodao da rastuće odjeljenje “astrobiologije” traži nove odgovore na stara pitanja već nekih 25 godina.

Među onima koji su učestvovali u programu je i Andrew Davison, sveštenik i teolog sa Univerziteta Cambridge koji ima doktorat iz biohemije. Davison, koji je bio dio programa 2016-2017, primijetio je da su “religijske tradicije” bile “važna karakteristika u tome kako će čovječanstvo raditi kroz svaku takvu potvrdu života na drugim mjestima”.

Druge vjerske ličnosti, uključujući biskupa Buckinghama Alana Wilsona, rabina Jonathana Romena iz sinagoge Maidenhead i imama Karija Asima iz džamije u Meki u Leedsu, rekli su da hrišćansko, jevrejsko i islamsko učenje neće biti pogođeno otkrićem vanzemaljskog života.

U međuvremenu, Carl Pilcher, bivši šef NASA-inog instituta za astrobiologiju, rekao je da agencija “daje daje akcenat pitanjima koja su prije 20. vijeka uglavnom bila u domenu filozofije, teologije i religije”.

Šta je projekat “Plavi zrak” (Blue Beam)

Projekat Blue Beam je jedan od najopasnijih tajnih programa, koji je osmislila NASA.

Autori projekta Blue Beam će iskoristiti tehnologiju koja se čuva u tajnosti da stvore nebeski šou, uz pomoć 3D holografskih slika, koji će izgledati kao “Drugi dolazak” ili pojavljivanje novog Mesije, kako bi u ljudima izazvali paniku i došli do željenog cilja.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti