Ponedjeljak – zzdravo!

Ako se probudite u ponedjeljak ujutro sa stenjanjem i borbom da se suočite s novim radnim danom, ne brinite – niste jedini. Zašto mrzimo ponedjeljak – pa uvijek izgleda kao da nam se prišuljao i to baš onda kada smo počeli da se opuštamo i uživamo u našem vikendu. Većina nas smatra da je ponedjeljak najneproduktivniji dan u sedmici, ali ne mora tako biti!

Slijedite ove “strategije” i riješite se sindroma zvanog ponedjeljak zauvijek:

Neka vaš ponedjeljak počne u nedjelju naveče. Iako možda želite iscrpiti i zadnju kap vikenda u nedjelju naveče, ako uzmete samo par minuta da se psihički pripremite za novu radnu sedmicu puno lakše ćete prevladati ponedjeljak.

Poredajte prioritete. Napravite popis dnevnih zadataka koje trebate završiti u ponedjeljak i upišite ih u svoj kalendar kao prvu stavku.

Započnite dan sa nečim što će vam dati dodatnu energiju. Jutarnje trčanje ili tjelesne vježbe će pokrenuti vaše tijelo i napuniti ga pozitivnom energijom. Bit ćete puno produktivniji u ostatku dana.

Ispričajte se sa kolegama. Lagani razgovor sa kolegama je često dobar motivator za započinjanje radnog dana, svakako puno bolje rješenje od toga da sami sjednete za sto i počnete razmišljati “Kako ću sve ovo završiti danas?”

Pronađite mentora. Ukoliko su problemi sa raspoloženjem i produktivnošću konstantno izraženi početkom sedmice, oni mogu biti simptom nekog većeg problema. Preporuka je da si pronađete mentora s kojim ćete razgovarati o svojim poslovnim ciljevima i trenutno aktuelnim stvarima. Ovo je posebno bitno za one među vama koji rade sami.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti