Pilot koji je putovao kroz vrijeme je vidio nešto što se ostvarilo tek nakon 4 godine

Postoje mnoge glasine o vremenskoj mašini … putovanje u prošlost ili budućnost je tema toliko popularna među SF scenaristima i piscima.

Naučnici su, međutim, oprezni u pogledu dostignuća u ovoj oblasti. Prema njihovom mišljenju, takva mašina može biti stvorena tek oko 2120. godine. Ali postoje i brojni dokazi da se istina krije od ljudi. Svjedoci slučajnog ili namjernog putovanja kroz vrijeme, prije ili kasnije, (pro)govore o svojim iskustvima.

Maršal britanskih vazdušnih snaga Victor Goddard često je posmatrao čudne događaje. Ipak, dugo se nije usuđivao da opiše ono što je vidio na svojim letovima, zato što se drugi piloti, koji su i više letjeli od njega, nisu žalili na nešto slično.

Godine 1935. Goddard je unaprijeđen u zamjenika direktora obavještajne službe britanskog vazduhoplovstva. To je značilo da su gore navedeni zvaničnici smatrali čovjeka potpuno razumnim i nisu sumnjali da postoje paranormalni događaji koji su se njemu dešavali. Međutim, bivši pilot je do tada već krio nekoliko tajni.

Na ivici fantazije

Irac J.H. Brennan, koji je lično poznavao Goddarda, napisao je u svojoj knjizi Putovanje kroz vrijeme: Nove perspektive da se 1935. godine pilotu dogodio potpuno neobičan incident. Kada je preletio iznad napuštenog aerodroma u blizini Edinburgha da ga nadgleda, vidio je dotrajale zgrade.

Vraćajući se u bazu, Goddarda je uhvatila oluja i morao je da se vrati. Približavajući se istom objektu, otkrio je da nema oluje, oblaci su se razišli, a na nebu je sijalo sunce.

Aerodrom je izgledao uredno održavan. Bio je prekriven jarkom bojom, zaposleni u plavim uniformama šetali su pistom. Na parkingu su bila 4 žuta aviona nepoznatog modela. Čovjek je bio šokiran ovim razvojem događaja.

Čuvao je ovu tajnu, plašeći se da mu neće vjerovati. Ali nakon 4 godine, Victor je vidio isti renovirani aerodrom sa inžinjerima u plavim uniformama. Avioni su bili obojeni žutom bojom. Sve je bilo kao u njegovoj viziji.

Proročki snovi

Jednog dana, Goddardov avion se srušio. Sve se dogodilo tačno kao u snu koji mu je jedan od drugova ranije ispričao. Tog kobnog dana pilot je uspio da preživi. On je novinarima rekao za incident. Na osnovu njegove priče snimljen je i film koji je nazvan “Noć u kojoj mi je suđeno da umrem”.

Prije objavljivanja filma 1955. i prije popularnosti koja je pogodila Goddarda, bio je u britanskim vazdušnim snagama. Nakon toga je počeo da predaje inžinjerstvo na fakultetima na Cambridgeu i Londonu. Ali čudni događaji nastavili su da ga proganjaju.

Godine 1975. Victor je lokalnim novinama poslao fotografiju na kojoj je uslikao duha. Pokazalo se da su mišljenja javnosti o fotografiji podijeljena: neko je vidio suštinu, neko je fotografiju smatrao fantazijom ludaka.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti