Ovo je najtajanstveniji dokument kojeg je FBI objavio, a govori o vanzemaljcima

U dokumentu je opisan i izgled vanzemaljaca koji izgledaju slično kao ljudi, samo su mnogo manji

FBI ima jako veliku bazu podataka koja je dostupna na internetu, a najpopularniji dokument kojeg su objavili datira iz 1950. godine i zove se “The Hottel memo”. Riječ je o dokumentu koji sadrži samo dva pasusa, a u njima se opisuje navodno viđenje letećih tanjira i vanzemaljaca. Nije stoga čudno da je dokument koji je nastao 22. marta 1950. najčitaniji u FBI-ovoj online bazi.

Dokument je u FBI-evu online bazu postavljen 2011. godine. Napisao ga je Guy Hottel, tadašnji šef FBI-ova odjela u Washingtonu. On je u dokumentu opisao riječi jednog istražitelja vazdušnih snaga koji je navodno vidio tri leteća tanjira i vanzemaljsku posadu koja je njima upravljala.

Tanjiri su bili “okrugli sa centralnim dijelom koji je imao dijametar od pedesetak metara”. U dokumentu je opisan i izgled vanzemaljaca koji izgledaju slično kao ljudi, samo su mnogo manji. Odjeveni su bili u odjeću kakvu nose testni piloti.

Naravno, ovaj dokument mnogima je odmah postao dokaz vanzemaljskog života. No, za FBI je, kako su objavili na svojim stranicama, ovo samo “nepotvrđeni izvještaj kojeg nikad nisu detaljnije pregledali”.

“Kad smo 2011. godine objavili dokument neki su mediji napisali kako Hottel memo služi kao dokaz pada UFO-a u Roswellu. The Hottel memo nije nikakav dokaz postojanja NLO-a, to je jednostavno tvrdnja iz druge ili treće ruke koju nikad nismo istražili. Neki ljudi vjeruju da dokument predstavlja prevaru, no nemamo informacija ni o tome. Svejedno, misterija ostaje”, na svojim stranicama FBI je komentirao ovaj dokument.

Izvor: vecernji.ba/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti