Ovo je jedini sat od kog se nisam odvojio od kada sam ga kupio – jer nudi nešto što nijedan drugi nema

Malo koji sat može da mu stane na crtu zbog nevjerovatne raznolikosti koju unosi u vaš svakodnevni život.

satt1

Imao sam prilike da nosim i testiram mnoge satove, ali ovo je jedini sat od kog se ne odvajam od kada sam ga kupio.

Možda će zvučati čudno, ali moj prvi izbor svako jutro jeste Samsung Galaxy Gear Sport.

Iako će vam reklama reći da je to idealan sat za sve koji se bave sportom, Gear Sport se savršeno uklapa i u bilo koji drugi autfit koji ne uključuje šorc za trčanje jer je Samsung odlično uklopio sve ono što je bitno za standardni sat sa naprednim mogućnostima pametnih satova.

Naizgled prost dizajn zapravo je najveća prednost ovog sata jer predstavlja savršen detalj koji će skrenuti pažnju svakoga ko ga ugleda.

Mogućnost mijenjanja kaiševa vam pruža veliki broj kombinacija, pa tako možete da stavite kožni kaiš ako je potrebno da nosite odijelo tokom dana, a onda ga uveče zamijenite gumenim kada krenete na trening.

satt2

Tu je i širok izbor prednjih lica koja možete da birate kako bi se Gear Sport što bolje uklopio u vašu odjevnu kombinaciju – od prostog digitalnog ili analognog prikazivanja vremena, pa sve do futurističkog hronografa.

Gear Sport prikazuje gotovo sve notifikacije koje mi stižu i na telefon na svom 1.2-inčnom ekranu, tako da pogledom brzo mogu da utvrdim da li sam primio poruku, mail ili neki chat koji zahtjeva moju detaljniju pažnju ili ne. A sve kontrolišete pomoću kruga oko displeja – lakše od toga ne može.

satt3

Kada sam na sastanku, Gear prikazuje dolazeće pozive tako da ne moram da vadim telefon, već jednim potezom prsta mogu da odbijem poziv, ili se na njega javim.

Satom se veoma lako rukuje i sve komande i meniji su krajnje intuitivni, tako da sa svime možete da izađete na kraj i bez gledanja, dok jurite po firmi sa sastanka na sastanak ili po gradu jer kasnite da se nađete sa nekim – zbog tih istih sastanaka.

Ipak, svoju pravu snagu Gear Sport pokazuje prilikom bavljenja sportskim aktivnostima. Moj izbor je trčanje i Gear se pokazao kao savršen izbor.

satt4

Sat zahvaljujući brojnim senzorima pokazuje koliko sam koraka napravio, kalorija sagorio ali i koliki mi je broj otkucaja srca nakon određenog vremena. Sve ovo možete da učinite još intenzivnijim odabirom prave muzike, ali i pravim parom slušalica. Ja sam odlučio da svoje povjerenje poklonim Gear IconX bežičnim slušalicama kako mi kabl ne bi leteo na sve strane tokom trčanja.

S obzirom na to da posjeduju konekciju sa ličnim asistentom Bibxy na mom S9 telefonu, tokom trčanja uz pomoć glasa mogu da izdajem komande telefonu, šaljem poruke ili se javljam na pozive – i to bez stajanja.

Brzo punjenje i bolja autonomija baterije koja omogućava do pet sati direktne reprodukcije sa interneta (streaming) i sedam sati reprodukcije muzike, kao i do 4 Gb unutrašnje memorije mi takođe omogućavaju da manje mislim o tome da li će se ugasiti u sred treninga i da se fokusiram na put pred sobom i druge trkače i bicikliste jer nema ništa gore kada u punom trku naletite na rupu ili za dlaku promašite nekoga ko dolazi iz suprotnog smjera jer ste gledali u telefon ili provjeravali koliko vam je još vremena ili kilometara ostalo do dragocjenog odmora.

Još jedna sjajna stvar jeste otpornost na vodu, i to do 50 metara dubine, što je posebno važno kada se bavite sportom u ne tako idealnim uslovima, ili ste odlučili da odete na plivanje.

Ako trčanje nije vaša stvar, Gear Sport nudi i mnogo naprednije opcije i može da prati ozbiljnije treninge koji uključuju propadanja, sklekove i čučnjeve, ali i rad na mašinama.

satt5

Ali njegove mogućnosti ne staju tu. Gear Sport može da prati i vaše navike spavanja i izvlači brojne statistike koje mogu da vam pomognu da se bolje odmorite, ali i pokažu na šta bi trebalo da obratite pažnju jer vam negativno utiče na san.

A tu su i brojne napredne funkcije zbog kojih je ovaj sat postao nezamjenljiv u mom životu koje postaju još korisnije ako ih uparite sa Galaxy S9 pametnim telefonom jer na njega možete da skinete posebne aplikacije uz pomoć kojih dobijate još preciznija mjerenja i informacije zbog dodatnih senzora koji su vam na raspolaganju na ovom telefonu.

Senzor smješten u Galaxy S9 korisnicima u stvarnom vremenu pruža što tačniju informaciju o zdravstvenom statusu i mogućnost praćenja Heart Load Factora. Riječ je o novom mjerenju otkucaja srca u stvarnom vremenu što je veoma važno pratiti tokom  treninga visokog intenziteta, ali i tokom bilo kakvih vježbi uopšte.

Sve ove podatke dobijate uz pomoć Samsung Health aplikacije koja do najsitnijih detalja prati vaše svakodnevne aktivnosti, ali i zdravlje i predstavlja vam ih na lak i pregledan način. U aplikaciji možete sebi da postavljate ciljeve koje ćete ispunjavati tokom dana i tako poboljšavati svoje zdravlje i kondiciju.

Za razliku od svih drugih satova koje sam imao priliku da nosim, Samsung Gear Sport je jedini koji želim da imam na svom zglobu tokom cijelog dana, i najbolje od svega, nemam nikakvu potrebu da ga skidam jer je nevjerovatno koristan u svakom trenutku.

satt7

Ali kao što je to slučaj sa digitalnim uređajima, potrebno mu je punjenje, a Samsung je i to riješio na veoma stilizovan način. Gear Sport se puni bežično na posebnom postolju sa magnetnom pločom, tako da je potrebno samo da ga spustite, a magnet će uraditi svoje.

Nakon jednog punjenja sat će bez problema raditi sve ono što želite narednih 48 sati, a i više ako se ne bavite sportom, ili sastancima.

Kada su specifikacije u pitanju, možda će vam zvučati kao da su iz prošlog vijeka, ali su sasvim dovoljne da vam sat ne pravi nikakve probleme.

Pored 1.2-inčnog Super AMOLED displeja, tu je dvojezgreni procesor sa 768MB radne memorije i 4GB prostora za skladištenje podataka.

satt6

S obizrom na to da je u pitanju fitness sat, Gear Sport raspolaže sa gomiliom senzora, ali i brojnim opcijama za povezivanje kao što su Bluetooth 4.2, WiFi 802.11, GPS i NFC.

Za sve koje mrzi da rukom rukovode funkcijama, Samsung je ubacio i podršku za glasovne komande.

Ako tražite alternativu klasičnom satu, samo sa više mogućnosti i opcija, onda je Gear Sport moja topla preporuka jer ćete dobiti ličnog zdravstvenog asistenta koji će vas pratiti u stopu – i to u velikom stilu.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti