Otkriveni artefakti povezani sa Annunaki Kraljicom Elche

Artefakti otkriveni u američkom Utahu povezani su sa damom Elche kao Anunnaki kraljicom

Gospa od Elcha jedno je od najzagonetnijih lica ljudske istorije koja potiče iz iberijske kulture. Unatoč odjeći i vitkoj liniji njezin identitet nije poznat. Međutim, kako su godine prolazile, zagonetke su postale očiglednije, a nove hipoteze iznenađujuće.

Medaljon otkriven 1966. u Utahu ima uklesanu damu sličnu Elcheu, sa ritualnim naušnicama i ogrlicama. Smatralo se da ta  relikvija otkriva vezu uprkos ogromnoj udaljenosti između Utaha i Elchea.

Naušnice tj. štitnici za uši su bili simbol Atlantisa. U Boliviji, Peruu i Andama uvijek je postojao trag Atlantide, koji je imao glavni grad na jezeru Titicaca. Jezero je u planinama  sa ostacima Anunnakija. Legende kažu da su Venusovi muškarci posjećivali to područje i da su imali tu vrstu naušnika-štitnika za uši. Uz zanimljivu vezu od medaljona do kipa, misterija se samo produbljuje.

Ovdje bi se mogao spomenuti istraživački rad Zacharia Sitchina, koji tvrdi da su na Zemlji živjeli divovi i Anunaki.

Mnogo je kontroverzi generisano u poglavlju 16. posljednje knjige Zacharie Sitchina, “Bilo je divova na Zemlji”. Pisao je o ostacima mumificiranih ljudi, navodno dijelu muzejske zbirke u Londonu. Posmrtni ostaci bili su oni kraljice Nin Puabi, identifikovane pečatom cilindra koji su pronađeni uz njezino tijelo. Sitchin tvrdi da ime ‘Nin’ ukazuje na više od običnog plemića – da je zapravo bila ‘boginja’, ili u izravnoj Anunnaki liniji, preko majčine strane. Drugim riječima, on sugeriše da jedan od Anunnakija nikada nije napustio Zemlju i da su njezini ostaci pohranjeni u Nacionalnom istorijskom muzeju u Londonu  u martu 2010. (zajedno s ostatkom iskopavanja Leonarda Woolleya iz drevnog mezopotamskog grada Ur).

Dakle, tvrdi Sitchin, sve što je potrebno da se dokaže ili opovrgne njegova teorija o drevnim vanzemaljcima iz Nibirua jeste da se na tim ostacima provede DNK testiranje. Kada je Sitchin pisao dr. Margaret Clegg, voditeljici Odjela za ljudske ostatke Nacionalnog istorijskog muzeja, poslala mu je pristojan odgovor 2009. godine, postavljajući svoj položaj s velikom jasnoćom: “Muzej ne provodi redovno DNK analizu ostataka u zbirci, a nema planova za to u bliskoj budućnosti.”

A kako li bi glasio neslužbeni odgovor? Vjerovatno se vrše mnoga DNK testiranja, radi izrade novih ljekova, ali i drugih pokusa nad ljudima za stvaranje super ratnika ili nove nadrase Annunakija!

Izvor: fx-files.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti