One ne plaču zbog svakog svog neuspjeha: 7 karakteristika najpoželjnijih žena

Poželjno se najčešće može definisati kao “vrijedno imati ili željeti; ugodno, odlično ili fino” … Svaka žena ili muškarac koji su sanjarili o budućnosti vjerovatno su stvorili sliku o tome što najviše žele kod partnera.

ew

A većina žena vjerovatno je zaželjela da u nekom određenom trenutku bude poželjnija. I dok svijet i dalje neprestano pokušava otkriti koje su to karakteristike vrlo poželjne žene, istina je da možemo samo nagađati. Definicija će se neprestano razvijati.

Međutim, ono što sa sigurnošću možemo reći je da će vrlo poželjne žene vjerojatno imati slijedećih sedam karakteristika:

One ne jure ljude

Njima je jasno da je to gubljenje vremena. One nemaju vremena za tako nešto, jer su previše zauzete stvaranjem boljeg života za sebe. To je upravo ono što ženu čini poželjnijom – taj bezbrižni, samouvjereni stav.

One imaju kontrolu nad svojim emocijama

Vrlo poželjne žene neće plakati zbog svake propale veze ili neuspjeha u životu. Umjesto toga, one kontrolišu svoje emocije. One ne provode vrijeme u “njegovanju” beskorisnih emocija koje im ne donose napredak.

One izbjegavaju ogovaranje

One svoje vrijeme provode mnogo produktivnije te su svjesne da tračanje može naškoditi svima. Tračevi, isprazne priče i drama rezervisani su za “školarke”, a ne za zrele, poželjne žene.

One ne traže pažnju

Takva žena ne postavlja mnogobrojne selfije i ne mijenja statuse veze na društvenim medijima svaki put kada je neko privuče ili kada se zaljubi. Ona ne želi opterećivati druge ljude takvim trivijalnostima. Ona je poznata i o njoj se priča zbog njenih realnih i značajnih postignuća. Ona vjeruje da na taj način treba skrenuti pažnju na sebe, a ne nametati se stalnim promjenama koje joj se događaju u životu.

One imaju hobije

One se konstantno trude postati što bolje u svojim hobijima i stvarima koje im pomažu da se razviju i rastu. One nisu neko ko je sklon odugovlačenju. Ukoliko im se svidi određena aktivnost, one će je zdušno i upražnjavati. Svjesne su da im hobi može pomoći da eliminišu svakodnevni stres i upravo zbog toga ga i upražnjavaju.

One ne gube svoju osobnost kada su u vezi

Bilo da je u pitanju veza ili brak, poželjne žene ne gube svoju osobnost. One imaju svoj život koji nadilazi vezu te se ne drže grčevito svog partnera. Nikada ne gube iz vida svoje snove i ciljeve, kada je ljubav u pitanju. One u cijelom tom procesu ne gube svoj identitet. One donose odluke o tome koliko je vremena potrebno posvetiti vezi i njezinim ciljevima. Njihova parola je da je veza dodatak njihovom životu, a ne njihov život.

Odlične su u komunikaciji

One imaju jasne misli, a to i pokazuju odabirom riječi, bez obzira na kojem jeziku ih izgovaraju. Samopouzdanje kojim odišu dok pričaju vrlo lako osvaja sagovornike. Njihova komunikacija zasnovana je na logičnosti sa pravom mješavinom realnosti i emocija. Poželjne žene ne pretjeruju. One će vas uvijek saslušati, ali vam neće dati savjet dok ga sami ne zatražite. Dobro im je poznato koliko je bitno biti dobar u komuniciranju, a takođe znaju i što je potrebno da bi takve i postale.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti