Olakšanje svakodnevnih muka: Mašina koja PEGLA umjesto vas! (VIDEO)

Posve smo sigurni da na svijetu ne postoji osoba koja voli peglanje i zato je ovo možda najbolja vijest za sve: neko je izumio uređaj koji sam pegla.

effie

Uređaj se zove Effie, suši i pegla odjeću umjesto vas. Osmislili su ga i stvorili Rohan Kamdar i Trevor Kerth, dva inžinjera iz Londona.

Mašina funkcioniše na način da s jedne strane objesite košulje, hlače, majice, što god zapravo, te oni automatski, jedan po jedan, ulaze u aparat i za manje od tri minute izlaze suhi i ispeglani.

effie1

Effie suši i pegla pomoću pare, a istovremeno možete objesiti 12 komada odjeće, koje će aparat sam povlačiti unutra i izbacivati na drugu stranu, gdje će vas čekati uredno ispeglani i obješeni.

Kamdar i Kerth su počeli raditi na Effie 2015. godine.

“Peglanje je naporan i težak problem koji oduzima vrijeme. Razvili smo Effie kao rješenje koje cijeli proces čini 95 posto bržim i lakšim”, kažu. Put do konačne verzije nije bio lak ni jednostavan.

Naime, prije predstavljanja javnosti, stvoreno je 40 Effie prototipa. Uređaj će, kada krene u prodaju u martu iduće godine, koštati oko 1.500 KM. Nažalost, zasad nemamo pojma hoće li se i kako moći naručiti u Bosni i Hercegovini.

Izvor: radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti