Ohoho! Evo kako izgleda rođeni brat Brada Pitta (FOTO)

Braća i sestre poznatih holivudskih zvijezda često ostaju u sjeni, iako je to ponekada potpuno nezasluženo. Upoznajte Doug Pitta, brata holivudskog zavodnika i bivšeg supružnika nekoliko filmskih ljepotica, Brad Pitta.

Douglas Michael Pitt, koji je 3 godine mlađi od Brada, bavi se prodajom nekretnina, investiranjem i humanitarnim radom. On je ujedno i UNICEF-ov ambasador dobre volje kao i osnivač humanitarne organizacije Care to learn, koja pomaže djeci. Njegova poslovna karijera je počela osnivanjem kompjuterske agencije.

brad2

Doug, koji neodoljivo podsjeća na svog starijeg brata, krenuo je potpuno drugačijim putem od ove holivudske zvijezde. Nakon završetka srednje škole i državnog univerziteta, osnovao je kompjutersku agenciju koja je godinama poslovala sa uspjehom.

Pored nevjerovatnog uspjeha na poslovnom planu, ostvario se i kao veliki humanitarac – on je prvi ambasador dobre volje koji je odlikovan od strane države Tanzanije zbog svojih zasluga na afričkom kontinentu. Njegov humanitarni rad pomogao je i pomaže hiljadama djece širom Amerike.

Već 20 godina se poluprofesionalno bavi fotografijom. Fotografije je izlagao u galerijama u New Yorku, Pennsilvaniji, Kaliforniji, Minnesoti i Missouriju, a prihode koje dobija od ovog posla usmjerava na prečišćavanje zagađenih voda. Njegove fotografije su objavljivane u brojnim američkim i svjetskim publikacijama. Prvi je Amerikanac koji se na Kilimandžaro popeo – biciklom.

brad3

Izvor: nostalgicno.novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti