O čemu ćute astronauti: “Vidio sam nešto čudno …”

Tokom istraživanja svemira i ‘spuštanja’ na Mjesec, sve američke letjelice pratili su vanzemaljski brodovi. Dvadesetog novembra 1990. godine TV Channel 2, jedna od televizijskih stanica u Los Angelesu objavila je da ‘crveni blještavi okrugli objekat’ prati Space Shuttle ‘Atlantis’ koji je bio na vojnom zadatku. To je bilo prvo javno priznanje da NLO uistinu postoje.

Bazu Luna na Mjesecu fotografisao je Lunar Orbiter, dok su astronauti iz Apolla snimili film. Na tom se filmu mogu jasno vidjeti velike kupole, sagrađene kao piramide; monumentalne kružne strukture, veliki silosi, mašine za eksploataciju rude u obliku slova ‘T’ i razna vozila nepoznate namjene. Takođe, jasno je vidljiv i ogromni svemirski brod, a pored njega još jedan manji – sve su to službene fotografije NASA-e. Baza Luna zajednička je rusko-američka Mjesečeva baza i ona dokazuje da Alternativa 3 nije naučna fantastika već realnost!

Astronauti iz programa Apollo, svi odreda, bili su šokirani svim tim saznanjima. Zbog toga su se njihovi životi iz temelja promijenili. Naređeno im je da ćute, pod prijetnjom najstrožih kazni i ucjena. Jedan astronaut je progovorio britanskom producentu TV emisije ‘Alternative 3’, i jasno mu rekao što su sve vidjeli. Taj isti astronaut napisao je i knjigu ‘Alternative 3’ pod pseudonimom Bob Grodin. Stvarni Bob Grodin postoji i odigrao je značajnu ulogu u prikrivanju istinskih razloga ubistva predsednika Kennedyja, ali je 1978. godine počinio samoubistvo. Nije izdržao pritiske i ucjene. Prije toga morao je u knjigu uvrstiti brojne laži kako bi odjek tv-emisije ‘Alternative 3’ do kraja ublažio i minimizirao. Istinu je, ipak, nemoguće sakriti. Previše astronauta i pilota vidjelo je vanzemaljske letjelice i mnogi su spremni da svjedoče.

Posljednji Amerikanac koji je u svemir letio sam bio je major Gordon Cooper. Dok se nalazio u orbiti oko Zemlje, iznad grada Pertha u Australiji, 15. maja 1963. oko 22 sata vidio je sjajni, zelenkast objekat kako mu se velikom brzinom približava. NLO je bio primjećen i iz radarske baze Muchea nedaleko od Pertha. Kada se Cooper spustio na Zemlju, novinarima je bilo zabranjeno postavljati pitanja u vezi NLO-a. Vijest je proširila australijska nacionalna TV i radio mreža koja je pratila čitav let.

Prilikom svog govora u Ujedinjenim Narodima, major Gordon Cooper nije imao dlake na jeziku. Izjavio je: “Vjerujem da vanzemaljske letjelice i njihove posade posjećuju našu planetu! … Mnogi astronauti ne žele o tome govoriti.”

Nešto kasnije, u intervjuu koji je dao J. L. Fernandu, Cooper je bio još jasniji: “Godinama, držim tajnu u sebi. Mnogi piloti i astronauti, takođe. Sada želim reći istinu. Svaki dan radari širom SAD-a uhvate poneku letjelicu nepoznatog porijekla. Hiljade ljudi vidjelo je NLO-e. Postoje brojna svjedočanstva i dokumentacija o tome, ali se sve skriva od javnosti! Zašto?!

Da bi se izbjegla panika, naravno. Nedavno sam, ovdje na Floridi, bio svjedokom neobičnog fenomena. Vidio sam kako se iznenada pojavio plamen na jednom polju, a iz plamena je izronio NLO. Jasno sam vidio nekakva bića kako napuštaju letjelicu i uzimaju uzorke tla. Kada su se vratili u letjelicu, ona je nestala neverovatnom brzinom. Niko me ne može razuvjeriti da nisam video NLO i vanzemaljce! …”

Prema riječima NASA-inog astronauta Neila Armstronga vanzemaljci imaju bazu na Mjesecu i nedvosmisleno nam poručuju da se Mjeseca klonimo. Sigurno je da su obojica – Neil Armstrong i Edwin Buzz Aldrin – odmah nakon ‘spuštanja’ na Mjesec, 21. jula 1969. vidjeli vrlo jasno svemirski brod vanzemaljaca. Jedan od astronauta javio je da vidi svjetlo u krateru, tokom TV prenosa.

Bivši NASA-in službenik Otto Binder uspio je ‘premostiti’ NASA-ine telekomunikacijske veze i snimiti slijedeći dijalog:

NASA: … Šta je tamo? Kontrola zove ‘Apollo 11’ …
APOLLO 11: Ove ‘bebe” su ogromne! … Enormne! … Bože, ovo ne biste vjerovali! Kažem vam da je tamo još jedna letjelica, na rubu kratera. Oni su na Mjesecu i gledaju nas!

U razgovoru sa Neil Armstrongom, koji je vođen na simpoziju NASA-e, jedan novinar je Armstrongu postavio pitanje:

– Šta se, zapravo, događalo na Mjesecu za vrijeme misije ‘Apollo 11’?

Armstrong: – Bilo je nevjerovatno! … Znali smo da postoji mogućnost susreta sa vanzemaljcima. U stvari, bili smo na to upozoreni – od strane vanzemaljaca.

– Kako mislite, ‘bili smo upozoreni’ ?

Armstrong: – Ne mogu ulaziti u detalje … Mogu samo reći da su njihovi brodovi veći i brži od naših, znatno su tehnološki napredniji. One što smo vidjeli bili su veliki … i prijeteći!

– Ali, NASA je nastavila sa svojim misijama i nakon događaja vezanih uz Apollo 11!?! …

Armstrong: Naravno, NASA je morala nastaviti, ali o događajima u vezi s misijom ‘Apollo 11’ se ćutalo. Nije se htjela izazivati panika na Zemlji.

Armstrong je sa Mjeseca obavijestio kontrolu na Zemlji kako ih ‘posmatraju’ dva velika leteća objekta. Međutim, NASA je cenzurisala taj dio prenosa i javnost nije mogla ništa čuti o postojanju NLO-a. Buzz Aldrin snimio je kolor film na kome je zabilježeno i kretanje NLO-a, a nastavio je snimati i pošto je Armstrong izašao izvan svoje letjelice. Armstrong je priznao da je priča istinita, ali nije želio ići u detalje, osim što je naglasio kako je CIA odgovorna za zataškavanje cijelog slučaja.

Osim navedenih astronauta, izvještaje o bliskim susretima sa vanzemaljskim letjelicama dali su i astronauti Donald Slavton (1951.), Robert White (1962.), Joseph A. Walker (1962.), te Eugen Cernan (1973.) i Maurice Chatelain (1979.).

Poznata je izjava NASA-inog astronauta Scotta Carpentera: ‘Nikada, prilikom boravka astronauta u svemiru, oni nisu bili sami. Svi do jednoga su bili praćeni NLO-ima! …’

Izvor: conopljanews.net/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti