Nova nevladina organizacija naučnika, istraživača i akademika iz 27 država: “Vanzemaljci postoje i tu su među nama”

Jedan od osnivača udruženja osnovanog prošlog mjeseca, Međunarodne koalicije za istraživanje vanzemaljskog života (International Coalition of Extraterrestrial Research – ICER), objašnjava za Russia Today svoju misiju i zašto je ubijeđen da vanzemaljci često posjećuju Zemlju

Vanzemaljci imaju baze na dnu okeana i pokušavaju da odvrate ljudsku rasu od nuklearnog oružja, zbog potencijalne katastrofalne štete. Zbog ovakve izjave u nekim naučnim krugovima osoba koja ovo tvrdi bi odmah bila isključena iz diskusije.

Međutim, Gary Hazeltine, potpredsjednik novoformirane Međunarodne koalicije za istraživanje vanzemaljskog života (International Coalition of Extraterrestrial Research ICER) ne mari za to.

ICER je nevladina organizacija sa sjedištem u Portugalu, a čine je naučnici, istraživači i akademici iz 27 država. Njihova misija je: Priprema za kontakt sa vanzemaljcima.

Svaki član ICER-a potpisao je zakletvu kojom potvrđuje svoje osnovno uvjerenje. Članovi ove organizacije vjeruju da vanzemaljci postoje i da često posjećuju Zemlju.

Zvuči kao zaplet iz holivudskog filma, ali ova koalicija je ozbiljna i želi da diskutuje o svojim teorijama racionalno i dokumentovano.

Hazeltine, bivši detektiv britanske policije, kaže da je njihova misija da iznesu dokaze i da se pripreme za budući susret.

“Trebalo bi sada da se pripremimo za mogućnost da je ovo istina, jer dokazi kažu da je stvarno. Imamo posla sa nečim što prevazilazi samo svjetlost na noćnom nebu”, tvrdi bivši detektiv.

Po njegovom mišljenju, ako ima istine makar u tri odsto od milion zabilježenih slučajeva u posljednjih 70 godina širom svijeta, onda to uopšte nije malo.

ICER želi argumentovanu raspravu

Poznato je da ima izvještaja o letjelicama koje lete hipersoničnom brzinom, bez krila ili pogonskog sistema a koje povlače silu od 600 ge. (Poređenja radi, F-16 može da razvije samo polovinu te brzine i silu od 9 ge). Takođe, postoje izvještaji pilota kako su vidjeli letjelice koje se za 0,8 sekundi spuste sa visine od 20.000 do 15 metara.

Hazeltine podsjeća na razne zabilježene pojave neidentifikovanih letećih objekata ili neidentifikovanih vazdušnih fenomena koji uključuju trenutno ubrzanje, trenutno zaustavljanje, trenutnu promjenu putanje, skretanja pod pravim uglom, a sve bez promjene brzine kretanja.

Članovi ICER-a tvrde da ove letjelice čak mogu u trenu da postanu nevidljive, kao i da ne proizvode bilo kakav zvuk prilikom leta.

Stručnjaci se slažu da ništa od ovoga još uvijek ne može da izvede ni jedna vojska na svijetu – čak ni u svojim tajnim programima.

“Zbog toga ICER traži od vlada da javno objave sve prikupljene informacije radi daljih proučavanja. Želimo naučne podatke prikupljene iz ovih incidenata: telemetriju, radarske snimke, karakteristike performansi jer što je veća kontrola stvarnih podataka, to ICER vjeruje da će se brže dokazati da su to pojave koje nije stvorio čovjek”, insistira potpredsjednik ove koalicije.

Vanzemaljci su se zainteresovali za nas kada smo otkrili nuklearnu energiju

Viđenja i nagađanja oko NLO-a ozbiljnije su započela četrdesetih godina. ICER vjeruje da to nije slučajno, jer su u to vrijeme krenule nuklearne probe.

“Kakva slučajnost”, napominje Hazeltine u intervjuu za “Russia Today”.

“Mislim da kada smo detonirali naše prvo atomsko oružje, ono je poslalo nevidljivi udarni talas u svemir koji su pokupile druge civilizacije koje su tada shvatile da je stvorenje na ovoj planeti dostiglo nivo tehničkog dostignuća da je moglo da razdvoji atom.”

Članovi ICER-a misle i da vanzemaljci prave baze na dnu okeana.

Vlade više ne smiju da kriju podatke

ICER želi da sve vlade prestanu da kriju podatke, da se sve dokumentuje i da se pojam vanzemaljaca uvede u glavne naučne tokove. Oni su i u procesu konstituisanja posebnog tijela za koje se nadaju da će dobiti poseban konsultativni status u Ujedinjenim nacijama.

“Hajde da razgovaramo kao odrasli ljudi, sjedimo za sto i razgovarajmo o ovome pred očima javnosti. Ovo nije američki, ruski ili kineski problem, to je svjetsko pitanje i na to bi trebalo da gledamo kao na nešto što je važno za cijelu ljudsku rasu”, insistira Hazeltine.

“A ako se ispostavi da smo samo mravi na igralištu i da smo vrlo primitivni, što pretpostavljam da jesmo, zašto onda vanzemaljci treba da razgovaraju sa mravima? Kad odemo na igralište i pogledamo dole, ne razgovaramo sa mravima, zar ne? Mislimo da smo sofisticirani i da oni ne mogu da nas razumiju. Šta ako smo mi mravi u ovoj globalnoj mreži civilizacija?”

Vanzemaljci na Zemlju dolaze na odmor

Ali onda se postavlja pitanje: ako smo manje inteligentni, zašto se onda trude da se povežu s nama? Hazeltineova teorija kaže da je Zemlja odlično mjesto za odmor ako ste vanzemaljac.

“Šaljemo sonde u Sunčev sistem i šire, radimo samo ono što su i oni radili, ali oni su to radili brže jer su milionima godina ispred nas.”

“Ljudi me pitaju, zašto dolaze ovdje? Ne znam zašto dolaze ovdje, ali moja teorija kućnih ljubimaca je da je ova planeta u ovom dijelu kosmičkog naselja pomalo nalik oazi u pustinji jer je tako puna vode, bogata raznolikim životom. Mislim da smo im pomalo poput Velikog koralnog grebena. Idemo na mjesta koja su zanimljiva, pa ako ste svemirski turista, zašto ne biste došli na planetu Zemlju i samo posmatrali minione?”, dodaje on.

Izvor: rts.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti