Nevjerovatan fenomen na nebu iznad planine Rtanj: Predznak, NLO ili optička varka? (FOTO)

Na društvenim mrežama u Srbiji dijeli se fotografija ovog fenomena koji se ukazao na nebu iznad “rtanjske piramide” odnosno Rtnja, najmističnije planine u Srbiji za koju mnogi vjeruju da u sebi krije pravu piramidu, stariju od egipatskih.

Mnogi planini Rtanj pridaju mistična svojstva vjerujući da će oni koji se tu zateknu u trenutku smaka svijeta biti jedini koji će preživjeti Armagedon?! Drugi su uvjereni da je Rtanj NLO baza koja se na magičan način otvara da u nju slete letjelice koje nisu sa ovog svijeta uz tvrdnju da su noćima viđali neobična svjetla iznad vrha ove planine koja se ne mogu pripisati ovozemaljskim stvarima.

Rtanj je jedna od najljepših planina Srbije na kojoj rastu mnoge ljekovite biljke pa je zbog ljepote i čistog vazduha česta destinacija domaćih ali i stranih turista od kojih su mnogi riješili i da zauvijek ostanu na njoj i tako se nastane u Srbiji.  

Nedavno se na nebu iznad Rtnja, ukazala jedna neobična pojava koja je izazvala dosta polemike. Zaključak je ipak da je u pitanju sunčev halo ili oreol koji nije ništa drugo do optički fenomen koji je jedan od najtačnijih predznaka pogoršanja vremena i dolaska jakih kiša koje provjereno stižu u narednih 24 sata.

Izvor: hayat.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti