NETFLIX DOKUMENTARAC: Jesu li egipatske piramide izgradili vanzemaljci uz pomoć napredne tehnologije?

U Netflixovu bizarnom dokumentarcu “Kôd piramida” (“The Pyramid Code”), istraživači i teoretičari zavjere razmatraju mogućnost da su egipatske piramide izgrađene s naprednom, visokom tehnologijom. Tvrde da postoji dokazna građa koju svi mogu vidjeti i razmotriti

Zapanjujući egipatski spomenici, koji konkurišu veličanstvenosti naših najsavremenijih građevina, povezivani su s božanstvima od antičkih vremena. Generalno se smatra da je Velika piramida u Gizi jedno od najčudesnijih dostignuća čovječanstva. Prema opšteprihvaćenom mišljenju ona i slične građevine podizane su sa tehnološki vrlo ograničenim resursima i bez poznavanja točka.

Indoktrinirani smo u vjerovanje da u antici nije bilo napredne tehnologije

U Netflixovoj emisiji, tvrdi se da smo, zapravo, indoktrinirani, tj. naučeni vjerovati u to da smo jedini koji imaju znanje o visokoj tehnologiji, nešto što drevni Egipćani nisu nikako mogli posjedovati.

“Sve dok mislimo da ljudi iz antičkog doba nisu bili u mogućnosti koristiti visoku tehnologiju, nećemo ni tragati za njom”, rekla je dr. Carmen Boutler, koja uopšte nije egiptolog, ali se voli isticati svoj autoritet spominjanjem titule doktora nauka.
“A ipak, dokazna građa nalazi nam se pred očima”, rekla je Boutler.

Dokazna građa upućuje da je postojala napredna tehnologija

Procjenjuje se da Velika piramida u Gizi ima oko 2.300.000 kamenih blokova koji teže od 2 do 30 tona, a neki blokovi čak i preko 50 tona. Piramida je sazidana od 144.000 vanjskih glatkih kamenova, za koje se vjeruje da su prvobitno bili vrlo glatki i ravni, debelih oko 254 centimetara i teških oko 15 tona svaki.

Navodnu dokaznu građu u prilog napredne tehnologije i znanja, neki vide u tome što piramida u Gizi ima četiri konkavne strane, čiji su centri napravljeni s nevjerovatnom preciznošću, tako da ta piramida zapravo posjeduje osam strana.

 

Izvor: express.co.uk

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti