Nekadašnji vojnik prepričao akciju: “Uhvatili smo vanzemaljca, imao je veliku glavu potpuno nesrazmjernu sa tijelom.”

Sve se to desilo 1996. godine, samo koji dan nakon što su mještani Varginhe prijavili da su vidjeli dvoje gostiju iz svemira

Edison Boaventura Júnior, brazilski istraživač i ufolog, predstavio je prije nekoliko dana javnosti nekadašnjeg vojnika Saula Joséa Machada, čovjeka koji je iznio senzacionalnu tvrdnju da je njegova jedinica svojevremeno sudjelovala u uspješnom hvatanju vanzemaljca!

Sve se to desilo 1996. godine, samo koji dan nakon što su mještani Varginhe, smještene jugozapadno u državi Minas Gerais, prijavili da su vidjeli dvoje gostiju iz svemira.

Taj događaj tada je postao globalna medijska priča, pa tako i danas na Wikipediji možete naći sljedeću crticu koja kaže da je navodne vanzemaljce zarobila brazilska vojska u saradnji s policijom i vatrogascima.

“Nakon te epizode grad je počeo ulagati u takozvani NLO turizam. I danas postoje autobusna stajališta u obliku svemirskih brodova i vodotoranj u samom centru grada inspirisan istom tematikom”, stoji na Wikipediji.

“Bio sam najniži čin, praktično regrut. Probudili su nas oko dva sata iza ponoći. Bez ikakva objašnjenja, zajedno uz ostale pripadnike voda u Belo Horizonteu, poslani smo kamionom na put koji je trajao puna četiri sata.

Isprva sam mislio da je u pitanju obična vojna vježba, u puškama nije bilo metaka, a po dolasku u Varginhu naređeno nam je da na jednoj nizbrdici u šumi krenemo u “čišćenje” u V formaciji”, kazao je Saulo José Machado u intervjuu i nastavio:

“Nalazio sam se na jednom od krajeva formacije kada sam začuo viku jednog od oficira. U tom su trenutku iz šume izašla dvojica vojnika iz grupe koja su se već nalazila u tom području. Nosili su jedno od stvorenja u visećoj mreži, još uvijek je bilo živo.”

“Prvi detalj koji mi je privukao pažnju bila je izuzetno velika glava. Bila je potpuno nesrazmjerna u odnosu na tijelo, a usto su se isticale i crvene oči. Gledao sam u to stvorenje desetak sekundi. Koža je djelovala kao da je nauljena, a prisutan je bio i čudan miris koji me podsjetio na aceton”, pričao je taj čovjek.

Naravno da ja pravo pitanje ima li u njegovoj storiji imalo istine, pa sve rečeno uzmite kao zanimljivost uz veliku dozu rezerve.

Izvor: net.hr/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti