Naučnici tvrde: “Pod ledom Antarktika postoji još jedan svijet …”

U januaru 2013. projekat Whillans Ice Stream Subglacial Access Research Drilling (WISSARD) je napravio čudno otkriće koje je otkrilo postojanje ogromnih močvara ispod leda zapadnog Antarktika koje bi mogle biti stanište vrsta koje nisu viđene ni u jednom drugom dijelu svijeta.

Američka Nacionalna naučna fondacija službeno je naručila projekat WISSARD za formalno skeniranje područja ispod leda Antarktika, obzirom da su s budućim globalnim zagrijavanjem mnogi naučnici smatrali da bismo mogli saznati sve više i više o našoj dalekoj prošlosti koju vrlo malo poznajemo.

Otkriće se desilo na oko 900 metara ispod leda kada su naučnici prateći ranije locirano jezero Whillans istraživali gdje ono završava, otkrivši pri tome da ispod svog tog leda postoji ogromna praznina.

Za sada se ništa ne zna o ovoj formaciji podzemlja, ali mnogi smatraju da bi to moglo značiti da je Teorija šuplje Zemlje ipak tačna, jer ostavlja realnu mogućnost da bi napredna, sofisticirana civilizacija zaista mogla postojati ispod površine naše planete, te da koegzistira paralelno sa nama.

Ko zna šta se događa ispod vječnog leda Antarktika? Možda ćemo, kada konačno prodremo u pronađene ledene močvare, otkriti potpuno druge oblike života, kao što su vanzemaljci, reptili ili čak ljudi koji su se nekada pobunili protiv standarda našeg društva i odlučili da izgrade sopstvenu civilizaciju pred našim nosom.

Izvor: mysteriesrunsolved.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti