Naučnici kažu: ‘Izgubljeni grad divova’ je najveće otkriće u skorijoj istoriji

Naučnici su rekli da je otkriće ‘Izgubljenog grada divova’ u Ekvadoru jedno od najvažnijih otkrića u 21. vijeku.

Međutim, mainstream mediji uopšte nisu prenijeli informacije o megalitskim građevinama za koje stručnjaci tvrde da su bile dom džinovske rase. Čak i prije nego što je drevni megalitski grad otkriven, postojale su mnoge lokalne legende o periodu kada su džinovska bića naseljavala udaljene regione Ekvadora. Oni su sagradili megalitske građevine, a nedavno otkriveni drevni grad je samo jedan od mnogih megalitskih nalazišta u regionu.

Grupa istraživača je sarađivala sa lokalnim starosjediocima kako bi pronašla ovaj drevni grad. Kada su istraživači stigli u izgubljeni grad, oni su otkrili niz megalitskih građevina od kojih je najveća bila jedna piramida visoka i široka 78 metara. Ova ogromna piramida je napravljena od ogromnog kamenja koje nije lakše od 2 tone.

div2

Na vrhu piramide se nalazi ravan, uglačan kamen, za koji se vjeruje da je korišten za neke ceremonije ili rituale. Arheolozi su naveli da je kamenje vještački oblikovano. Istraživači su naveli da su građevine obrasle lišajevima, ali da se na nekom kamenju mogu uočiti tragovi debelog sloja koji povezuje kamenje.

Mnogi vjeruju da je taj misteriozni materijal prva vrsta ‘cementa’ koji se koristio u Srednjoj Americi.

Međutim, građevine nisu bile najvažnije otkriće u izgubljenom gradu divova. Prema riječima arheologa, u gradu je pronađen i predimenzioniran alat. Taj alat je toliko velik da moderni ljudi ne mogu da ga koriste.

Istraživač Brus Fentom, koji je bio u timu istraživača koji su pronašli izgubljeni grad divova, rekao je da je to konačan dokaz da su divovi nekada hodali Zemljom i da su pravili nevjerovatne gradove i građevine.

div1

Postoje i oni koji smatraju da grad ne postoji iako postoje brojni dokazi o njegovom otkriću. Navodi se da je ministarstvo kulture u Ekvadoru poslalo svoje predstavnike da istraže drevni grad 2013. godine i da su oni utvrdili da je piramida o kojoj su istraživači pričali samo prirodna formacija. Podsjeća vas ovo na neku priču iz BiH?

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti