Nakon 28 godina: Još jedan skeč iz ‘Top liste nadrealista’ pretvorio se u realnost

U vrijeme kada je nastala, TV serija “Top lista nadrealista” britkim humorom osvojila je milione gledalaca na prostoru bivše Jugoslavije.

tln1

Raspadom zajedničke države kultna serija nije izgubila na popularnosti, naprotiv pokazalo se da su kultni ‘Nadrealisti’ predvidjeli mnoge stvari, o čemu svjedoče klipovi na YouTubeu …

Ko još ne pamti “sarajevski zid”, kraj rata 1995. godine, nacional-detektore, nepripremljenog TV voditelja koji intervjuira profesora Miljenka Popovića … Dugačak je spisak pojava i događaja koje su ‘Nadrealisti’ predvidjeli.

Ovih dana pokazalo se da su predskazali još jedan događaj. Naime, 11. aprila 2019. godine, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, zajedno s nekoliko stranačkih kolega iz vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), najavio je štrajk glađu … u znak protesta protiv opozicije u Srbiji!

Nije šala, nego surova realnost i podsjećanje na kultni skeč ‘Nadrealista’ “Štrajk vlasti” iz 1991. godine. U međuvremenu je Vulin odustao od štrajka, ali je ostao slatko-gorak osjećaj da se nakon 28 godina obistinio još jedan skeč legendarne sarajevske ekipe.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti