Najčešće greške vozača u ljetnim danima

Kad stignemo na svoje odredište i duže vrijeme ne koristimo vozilo, poželjno ga je parkirati u hlad i prekriti ga presvlakom kako bismo izbjegli kvarove na elektronici vozila i akumulatoru

car-summer

Najčešće greške vozača u ljetnim danima:

Ulijevanje pogrešnog goriva u vozilo.

Vožnja na rezervi može biti problem zbog čeka se često događa da vozilo ostane bez goriva jer se tokom ljetnih mjeseci zna dogoditi da putni računar pogrešno izračuna preostalu količinu goriva u vozilu.

Kupanje s ključevima, gubitak ključeva u moru ili zaključavanje ključeva u vozilu.

Pregrijavanje kvačila u dugim kolonama na uzbrdici, kočenje kvačilom umjesto parkirnom ili nožnom kočnicom, vuča priključnog vozila ili auto-prikolice može potpuno uništiti kvačilo.

Zna se dogoditi da vozač ne zna koju pomoć na putu ima, niti njezin broj telefona pa često pomoć na cesti traže na broju 122 umjesto na broju 1282.

Loša priprema priključnog vozila koje često bude pretovareno, sa starim, lošim gumama koje lako pucaju. Česti su problemi s osovinama ili ležajevima prikolica koje se neredovno servisiraju. Svjetla na prikolicama tradicionalno su loša i neispravna, teret je često loše učvršćen zbog čega vozači znaju imati velikih problema na autocestama.

Korištenje klima uređaja u našim vozilima tokom ljetnih dana neizbježna je stavka, ali se preporučuje umjereno korištenje zbog preopterećenja i kvarova na alternatoru zbog neprestanog rada ventilatora. Zbog neprestanog korištenja klime u vozilu dolazi do preopterećenja i kvarova na alternatoru.

Kad stignemo na svoje odredište i duže vrijeme ne koristimo vozilo, poželjno ga je parkirati u hlad i prekriti ga presvlakom kako bismo izbjegli kvarove na elektronici vozila i akumulatora koji nije otporan na povišene temperature i dug period ne pokretanja za vrijeme godišnjeg odmora. Ukoliko se vozilo ne koristi duže vrijeme može doći do blokiranja parkirne kočnice.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti