Mutna facebook fotografija spojila brata i sestru nakon 60 god.

Nakon 60 godina, brat i sestra Allan Healey i Margaret Mitchell su konačno ujedinjeni prošle nedelje, zahvaljujući Facebook-u.

Allan, 66, i Margaret, 67, nisu se vidjeli još od 1954, kada su se njihovi roditelji rastali. Margaret je ostala sa svojom majkom u Škotskoj, a  Allan i njegov stariji brat, Stewart, su sa svojim ocem otišli da žive u Engleskoj.

Godinama kasnije, Allan je pokušao da pronađe svoju sestru. Frustriran zbog neuspjeha u potrazi raspitivanjem kod starih komšija i prijatelja, okrenuo se Facebook-u, gdje je postavio staru zajedničku fotografiju, koja je slikana netom prije razdvajanja: Stewart je lijevo, Margaret u sredini, a Allan desno.

Kako prenose novine, Margaret je također bila u potrazi za Allanom na društvenim mrežama. Uz pomoć komšija, ona je prepoznala sliku koju je postavio Allan, te su nakon toga dogovorili vrijeme i mjesto ponovnog susreta.

“Kada smo se vidjeli izašla sam iz auta i zagrlili smo se,” kaže Allan. “Moja sestra je plakala, i ja sam plakao. Bilo je vrlo emotivno. Bilo je super, bilo je stvarno lijepo.”

 

Margaret i Allan, ujedinjeni na kraju.

Nakon viđenja sa sestrom, Allan se ponovo susreo i sa svojom majkom. Iako joj majka sada ima 88 i boluje od Alzheimerove bolesti, Margaret kaže “da je prepoznala sina i da su jedno drugom dugo držali ruke. … Bio je jako dirljiv trenutak.”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti