Muškarci sa stilom moraju znati ove stvari

Tajna dobro obučenog muškarca, gentlemana je upravo u poznavanju svog stila, njegovanju istoga i nekoliko navika kojih se drži. Isto tako proces odijevanja nikako ne smije postati komplikovani proces koji će vas znatno umoriti svakog jutra. Osim što izgledamo dobro bitno je da se i osjećamo dobro u odabranoj odjeći. A kad se osjećamo dobro imamo garanciju i da izgledamo dobro.

Gentleman planira unaprijed

Ovom jednostavnom navikom možete uštediti mnogo sati godišnje. Zvuči malo, ali je puno. Planirajte unaprijed što ćete obući slijedećeg jutra. Umjesto gubljenja vremena oko odluke šta obući taj dan, provedite vrijeme uz doručak s porodicom ili jednostavno krenite ranije na posao kako bi izbjegli jutarnju gužvu.

Gentleman se ne boji rizikovati

Kako bi se istaknuo u društvu gentleman mora ponekad napraviti pokoji rizik s ličnim stilom. Stoga ne bojte se ponekad potpuno promijeniti stil odijevanja bez obzira što će vam možda taj stil pokupiti negativne kritike. To je najbolji način da ustanovite šta vam najbolje odgovara.

gentleman1

Gentlemanu je ugodno kad se ističe

Kad već rizikujete sa stilom, svaki dobro odjeven muškarac mora prihvatiti činjenicu da će se istaknuti u gomili. Na kraju krajeva biti istaknut mu je sasvim ugodan i normalan položaj u društvu. Višak pažnje usmjerite na sebe, odnosno na vlastito napredovanje.

Gentleman poznaje razliku između stila i mode

Stil je stvar ličnog izbora, bezvremenski je i ne mijenja se s godišnjim dobima ili sezonama. Moda je s druge strane kratkog vijeka, privremena te varira od sezone do sezone. Danas je in sutra je out. Pratiti modu može biti finansijski jako skupo, njegovati vlastiti stil je nešto što može biti svima prihvatljivo.

Izvor: gentleman.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti