Misteriozni krugovi na polju u BiH: Mještani poručuju “VANZEMALJCI SU SE VRATILI”

Zanimljivi krugovi u travi zabilježeni su na planini Lib jugoistočno od Duvna.

Veći i manji krugovi savršenog su oblika, kao nacrtani šestarom, a oko njih nema drugih tragova pa ostaje pitanje kako je došlo do njihove pojave.

No, ovo nije prvi put da se misteriozni ‘krugovi’ pojavljuju u Duvanjskom kraju. Naime, prije točno deset godina književnik i novinar Petar Miloš pisao je o krugovima savršenog oblika koji su se pojavili u selu Mokronoge kraj Duvna. Tada je jedan stanovnik sela krenuo brati gljive na livadi Bare te ugledao dva kruga jedan u drugome.

Oko njih u travi nije bilo drugih tragova. ”Vidio sam slične krugove na televiziji. Onda sam donio tkanicu iz kuće i izmirio dimenzije. Veći krug ima promjer 14,5 metara, a manji 13,5 metara. Dakle, između njih je razmak od metra”, kazao je 2010. godine Marijan Baković.

Na tragovima krugova bilo je veoma malo trave, zapravo je tek počela nicati, što je značilo da su krugovi nastali prije nekoliko dana, pisao je Miloš, a s rečenicom koju je izrekao jedan Mokronožanin tada, mnogi će se složiti i danas. ”Vanzemaljci bi u ovim kriznim vremenima došli kao melem na ranu.”

Izvor: radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti