KLOPP POBIJESNIO: “Postoje četiri kluba koji rade sve što požele!”

Premda je Liverpool prvak Evrope, daleko je od finansijske moći nekih drugih klubova. Barem tako tvrdi Jurgen Klopp.

klopp

”Ne mogu pričati o tome što drugi klubovi rade i ne znam kako to rade. Znam da mi plaćamo naše račune. Žao mi je, ali svako bi trebao plaćati svoje račune. Uložili smo puno u ovu ekipu, a sad ispada kao da nismo ništa napravili. Međutim, mi ne živimo u toj zemlji fantazije gdje možete raditi sve što poželite. Ne možete to stalno raditi”, rekao je Klopp, pa je direktno naveo na koje klubove misli:

”Postoje četiri kluba koja mogu sve što požele. To su Real, Barcelona, PSG i City. Što god pomisle, to i ostvare. Ne možemo se uspoređivati s njima. Takva je situacija. Znam da će neko sad reći da sam ljubomoran, ali nije tačno.”

Klopp je naglasio da niko ne može predvidjeti kakva će biti ova sezona za Liverpool, kao ni da dovođenje pet skupih igrača ne bi garantovalo osvajanje trofeja.

”Ne postoje garancije da nećemo remizirati s Leicesterom po terenu prekrivenim snijegom. U fudbalu nema garancija. Sigurno je da će biti i prosječnih izdanja, ali to ne znači na nam nužno trebaju drugi igrači. Jedino što nam je potrebno je ekipa koja će biti spremna tog dana. Naš posao je da budemo spremni.”

Izvor: sport.novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti