KINA: U blizini piramidalne građevine pronađene cijevi stare 150.000 hiljada godina!

Naučnici su otkrili nekoliko drevnih željeznih cijevi nedaleko od planine Baigong u kineskoj zapadnoj provinciji Kingaj, koji maltene predstavlja nenaseljen region. Istraživači navode da su pored cijevi pronašli i piramidalnu građevinu na obali slanog jezera.

Otkrivene cijevi su različitog oblika i veličina i postavljene su na određen način. Unutar misteriozne piramide se nalazi nekoliko pećina, od kojih su se dvije potpuno urušile i nemoguće im je prići. Istraživači su ušli u građevinu kroz treći ulaz, a tamo su u par navrata naišli na pod i plafon. Otkrili su i da nekoliko misterioznih cijevi prolazi kroz planine. Mnoge od njih vode u obližnje slano jezero. Ove cijevi su takođe pronađene i na dnu jezera i u drugim okolnim oblastima. Naučnici su zapanjeni ovim otkrićem.

Okolina regiona pridodaje misteriji pošto je teren pun čudno oblikovanog kamenja koje kao da izbija iz zemlje u vidu stubova. Intrigantne željezne cijevi su različite veličine, ali najčudnije je to što su toliko stare. Procjenu od 150.000 godina je napravio Institut za geologiju u Pekingu, koristeći tehniku pod nazivom termoluminiscentno datiranje. To je tehnika koja procjenjuje koliko je dugo neki kristalni mineral bio izložen sunčevoj svjetlosti ili toploti.

Čemu dakle služe ove cijevi? Ko ih je napravio prije 150.000 godina? Prema riječima istraživača, ljudi su ovaj region naseljavali samo prije 30.000 godina, a i tada su to bili nomadi koji se nisu zadržavali, niti su posjedovali bilo kakva znanja o metalurgiji. Ko je onda napravio ove cijevi? Pojavilo se nekoliko teorija, a teorija o vanzemaljcima je najpopularnija. Arheolozi su pokušali da objasne ove građevine kao prirodni fenomen, ali Jang Dži, istraživač sa kineske Akademije društvenih nauka, vjeruje da su piramidu i čudne cijevi napravila inteligentna bića.

Pošto nauka ne može da objasni njihovo porijeklo, teorija o drevnom astronautu se čini kao sasvim moguća. Ovakav tip otkrića nije nov, a na desetine sličnih otkrića je pronađeno širom svijeta, od Amerike do Rusije.

“Veliki sadržaj silicijum oksida i kalcijum oksida je rezultat dugog djelovanja između željeza i pješčara, što znači da su cijevi bez sumnje veoma stare”, rekao je istraživač Liu Šaolin, koji je sproveo testove.

Istraživači su takođe analizirali cijevi u topionici, a rezultati su fascinantni. Prema testovima, 8% materijala iz cijevi uopšte ne može da se identifikuje. Ostatak čine željezo oksid, silicijum oksid i kalcijum oksid. Što misteriju čini još većom, Ženg Điandong, član Kineske administracije za zemljotrese (CEA), rekao je da cijevi pokazuju znakove zračenja. On vjeruje da se gvožđem bogata magma podigla iz dubina Zemlje i učvrstila pukotine u cijevima.

Brojne teorije pokušavaju da objasne misteriju oko piramide i cijevi starih 150.000 godina, ali još uvijek se nije došlo do nekog konačnog zaključka.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti