Kakvo nas vrijeme očekuje za novogodišnju noć?

Pošto nam se novogodišnji praznici bliže, vjerovatno mnoge zanima kakvo će vrijeme biti posljednjih dana decembra, kao i na samu novogodišnju noć.

Prema sadašnjim podacima popularne web stranice AccuWeather, posljednji dan 2016. godine u Sarajevu će biti bez padavina i sa sunčanim intervalima. Najviša temperatura u glavnom gradu BiH iznosit će između minis tri i plus tri stepena Celzijusa.

U Banja Luci će preovladavati promjenljivo sunčano vrijeme sa temperaturom do šest stepeni. Najniža temperatura će biti dva stepena.

U Tuzli će 31. decembar biti bez padavina sa prosječnom temperaturom od 4 stepena Celzijusa. Slično vrijeme očekuje se i u Zenici, ali sa više sunčanih intervala tokom dana.

U Mostaru će posljednji dan u godini biti djelimično sunčan sa najvišom temperaturom od osam stepeni Celzijusa.

Slično vrijeme preovladavat će u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. U Zagrebu će se dnevna temepratura kretati do pet stepeni dok će najniža biti jedan stepen.

Za razliku od Banje Luke, Sarajeva i Zagreba, AccuWeather za Beograd 31. decembra predviđa oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom.
Sve u svemu, snijeg će u većem dijelu BiH padati posljednje sedmice u decembru, dok će posljednji dan u godini proteći bez padavina.

Izvor: fokus.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti