Kako odabrati pravu maskaru i kako se pravilno nanosi? Evo savjeta …

Savršena maskara naglašava ljepotu oka, ne stvara ljepljive grudvice i daje mogućnost različitih makeup look-ova, ovisno o željenom učinku

maskara

Maskara je, zajedno s ružem za usne, kozmetički proizvod koji se najčešće koristi. Kako odabrati savršenu maskaru? Što trebamo imati na umu kako bi bile zadovoljne besprijekornim izgledom naših trepavica?

Savršena maskara naglašava ljepotu oka, ne stvara ljepljive grudvice i daje mogućnost različitih makeup look-ova, ovisno o željenom učinku. Iz Avona stižu savjeti o tome na što obartiti pozornost pri odabiru svoje savršene maskare.

Četka za maskare

Četka je ono što omogućuje pravilnu primjenu proizvoda. Na što biste trebale obratiti pozornost? Prvo i najvažnije je veličina četke. Prevelika četka otežat će korištenje. Premala može bezrazložno odužiti i zakomplikovati proces nanošenja maskare. Za svakodnevni makeup najbolje su srednje velike četke, gustih čekinja i da završavaju uskim vrhom. Takve četke dobro funkcionišu sa svim oblicima oka i pružaju prirodnu, elegantnu šminku. Takvu su četku stavili u Avon True UltraVolumen maskaru. Ako želite da su vaše trepavice savršeno oblikovane i povećavaju oči, odaberite maskaru koja ima četku s razdvojenim sintetičkim čekinjama koje mogu tačno prekriti baš svaku trepavicu.

Kako nanijeti maskaru? 

Nije sve samo u kvaliteti kozmetike i vrsti četke: važna je i tehnika kojom nanosimo maskaru. Ako želite dobiti rezultat prirodnih trepavica, nanesite maskaru na gornje trepavice cik-cak pokretima, počevši od dna trepavice s kretanjem prema vrhu. Za jače naglašene trepavice, prođite četkom i s gornje strane trepavica, ne samo donjom stranom. I naravno, pričekajte koji trenutak da se osuši. Ogledalo postavite ispod oka jer je lakše nanositi maskaru ako vam je pogled prema gore. Maskaru treba nanijetu u 2, možda i 3 sloja ako želite još jaču vidjlivost, ali uvijek treba paziti da iza svakog sloja ne ostanu grudvice. Ako ipak ugledate grudvice, stara vas maskara može spasiti: pazite da uz sebe imate uvijek jednu čistu staru četkicu od maskare koju ste već iskoristili. S tom četkicom lako možete pročešljati grudvice i riješiti ih se. Rezultat? Odvojene, produžene i ujednačeno naglašene trepavice!

Izvor: vecernji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti