Kada se jezivi predosjećaj obistini: Radijski voditelj umro samo nekoliko sati nakon što je javno podijelio viziju svoje smrti

Predosjećaj je onaj instinktivan osjećaj da će nam se nešto neminovno dogoditi. To je intenzivan i teško opisiv osjećaj za one koji ga nikada nisu doživjeli, a koji nam govori da ono što slijedi nije dobro.

Iako većina ljudi  dobija s vremena na vrijeme određeni predosjećaj onoga što slijedi, on izuzetno rijetko dobija tačnu formu onoga što dolazi. Ovdje se bavimo čovjekom, poznatim sportistom, koji je naslutio svoju skoru smrt, a koja se dogodila samo nekoliko sati kasnije i na način na koji je to očito predosjetio.

Tko je bio Frank Pastore?

U nas je vjerovatno malo ko čuo za Franka Enrica Pastorea poznatog profesionalnog igrača bejzbola, koji je krajem 70-ih i dobrim dijelom 80-ih godina prošlog vijeka žario i palio u glavnoj američkoj bejzbol ligi. Zbog ozljede ruke se povukao, u drugoj polovini 80-ih godina. No, nastavio je s obrazovanjem na raznim univerzitetima i raznim područjima. Na tom putu se vratio vjeri, a ona ga je dovela do uspješne karijere radijskog voditelja jedne kršćanske emisije. Ono po čemu se Pastore danas pamti je njegov jak predosjećaj smrti. Naime, u svojoj je emisiji 19. novembra 2012. pričao o motorima i smrtnosti. U jednom trenutku je izjavio sljedeće:

Znate da vozim motor, zar ne? U svakom trenutku, pogotovo s idiotima koji prelaze u susjednu traku, bez ikakve signalizacije, … u bilo kom trenutku mogao bih biti raspršen po cijeloj auto-cesti 210.

Kada slutnja postane stvarnost

Nekoliko sati nakon ove emisije Pastore se vozio motorom kući po autocesti broj 210 u blizini Los Angelesa. U jednom trenutku žena koja je vozila Hyundai Sonatu prešla je u njegovu traku i udarila bočno u njega i njegovu u Hondu VTX 800. Pao je s motora te doživio jaku ozljedu glave. U komi je bio idućih mjesec dana, a potom je umro od zadobijenih komplikacija. Svoj predosjećaj koji je podijelio s radijskom publikom završio je dodajući da njegovi dijelovi tijela nisu ono što ga čini osobom kakva je, te je time pokazao da mu je vjera dobrim dijelom oblikovala životni put i da je otišao s ovog svijeta čvrsto vjerujući u život nakon smrti.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Izvor: povijest.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti