Još uvijek misterija: Da li su nam protein DUF 1220 ‘poklonili’ vanzemaljci?

Da li znate šta je (misteriozni) DUF 1220? Zahvaljujući ovom proteinu sada čitate ovaj tekst.

Naime, da se na volšeban način nije pojavio ovaj protein mi bi i dalje tokom sunčanog dana čučali na grani, a kada padne kiša u pećini.

Kako je moguće da su milionima godina na Zemlji živjjeli primati, a onda je zahvaljujući jednom proteinu nastao čovjek?

Taj trenutak dogodio se kada se u mozgu primata pojavio protein DUF 1220 i svojim ponavljanjem i dupliranjem je izazvao revoluciju zahvaljujući kojoj smo evoluirali u homo sapiensa. Ovaj protein je povezan i sa nekoliko poremećaja poput šizofrenije, autizma.

“Misteriozni” DUF 1220, otkriven je, odnosno dobio je ime Olduval domen 2018. godine po klancu Olduval u Tanzaniji, izuzetno važnom arheološkom nalazištu prvih humanoida. Zahvaljujući ovim artefaktima naučnici su utvrdili ulogu veličine mozga u razvoju primata kod čovjeka. U svakom slučaju, naglo dupliranje ovog gena dovelo je do revolucije preko noći u razvitku neurona.

Iako su naučnici, dakle, pronašli šta je pokrenulo evoluciju, nikada nisu otkrili kako se pojavio ovaj protein DUF 1220. Teoretičari drevnih vanzemaljaca imaju odgovor – vjeruju da je došlo do vanzemaljske manipulacije koje je potpomogla razvoj naših predaka u čovjeka.

I ne samo to, oni vjeruju da je taj DUF 1220 vanzemaljskog porijekla i da je izazvao dramatičnu manipulaciju koja se i danas sporadično pojavljuje.

“Odgovor leži u prvom kineskom caru Fu Šiju koji je bi mitski vladar, prototip čovjeka, za kojeg se vjeruje da je bio prvi čovjek i donji dio tijela mu je bio zmija.” David Childress, autor knjige ‘Tehnologija bogova’.

Ovakva vjerovanja da su naši preci bili reptili postoje i u susjednom Japanu, Indiji i mnogim drugim zemljama.

Teoretičari drevnih vanzemaljaca vjeruju da su geni koji stvaraju plave fleke na tijelima nekih ljudi, rađanje sa repićem, gigantizam i ostale anomalije ostaci starog vanzemaljskog gena.

Vjerovanja o plavoj koži postoje u mnogim religijama, poput egipatskih i indijskih, koje imaju “plave bogove”.

Izvor: zanimljivostidana.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti