Još bolje vijesti: DITA Tuzla počela izvoziti u neke evropske zemlje!

Nedžad Gavranović, menadžer marketinga i komercijalnih poslova Dite kazao je da su pregovori sa albanskim partnerom vođeni putem maila, nakon čega je Rucaj došao u Tuzlu i donio uzorke deterdženata sa tržišta u Albaniji.

dita1

Mi smo to ispitali u svojoj laboratoriji da vidimo koji je nivo kvaliteta, pa smo napravili bolji i kvalitetniji deterdžent i dogovorili saradnju, te je jedan šleper od 23 tone otišao za Albaniju. Za početak ide Orange, s tim da ako tržište prihvati naš proizvod, onda bismo išli u dogovore i za Arix, 3de i ostale proizvode. Dugo nas nije bilo na tom tržištu pa su nas kupci možda i zaboravili, ali se nadamo da ćemo uspjeti opet da ih privolimo da kupuju naše proizvode”, kazao je Gavranović.

Dita je u pregovorima još sa Crnom Gorom, Hrvatskom i Srbijom, a već su potpisali ugovor za izvoz u Švedsku, ali još nisu krenuli u realizaciju tog izvoza. Naime, još u januaru su potpisali ugovor za izvoz u skandinavske zemlje, ali oni prvo trebaju dogovoriti količine do mjesta isporuke i onda kada dogovore, poslaće im narudžbenice nakon čega proizvodi idu direktno u prodavnice.

Izvor: oslobodjenje.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti