JEZIVO PREDSKAZANJE ILI GLUPA GREŠKA: Njemački novinar otkrio DETALJE o Trećem svjetskom ratu!

Imamo li razloga za zabrinutost?

treci

Voditelj njemačke televizije ZDF Klaus Kleber izjavio je nešto tokom čitanja vijesti o “invaziji” Rusije na Estoniju.

On je tad pročitao:

– Američka vojska zajedno sa njemačkim i evropskim saveznicima kreće prema Estoniji kako bi protjerala jedinice oružanih snaga Rusije koje su tamo ušle, kao prije nekoliko godina na Krim.

Zatim je voditelj rekao gledaocima da ne brinu.

– To nije istina. Samo slika. Ali, sasvim realna.

Nakon toga je voditelj istakao “obuzdavajuću” ulogu NATO-a. Prema njegovom mišljenju, upravo ova Alijansa obezbjeđuje mir na evropskom kontinentu. Kleber je naveo da ta organizacija predstavlja “neviđenu istoriju uspjeha”. Međutim, danas je NATO “oslabio” kao nikada dosad, smatra on.

Televizija ZDF je i ranije distribuirala sumnjive i antiruske materijale. Tako je na televiziji prikazan film “Putinov Hladni rat”, u kojem se tvrdilo da u Evropu pod maskom izbjeglica dolaze “ruski agenti”. U drugom dokumentarnom filmu, ZDF je prikazao čovjeka koji se predstavio kao dobrovoljac koji se borio u Donbasu. Kasnije je priznao da je sve što se dešava u filmu režirano.

Političari baltičkih zemalja periodično objavljuju da Rusija za njih predstavlja “prijetnju”. Njihovo nezadovoljstvo prouzrokovano je, između ostalog, činjenicom da se na zapadnim granicama Rusije odvijaju vojne vježbe. Moskva, sa svoje strane, ukazuje na to da Rusija ne namjerava da napadne nijednu državu NATO-a niti bilo koju drugu zemlju. Tako je senator Aleksej Puškov istakao da su političari baltičkih zemalja svjesni da ne postoji “ruska prijetnja”, već namjerno “trguju fikcijom” kako bi povećali svoju težinu u Sjevernoatlantskom savezu.

Izvor: srbijadanas.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti