JESU LI VANZEMALJCI ŽIVJELI NA ZEMLJI PUNO PRIJE NAS? Jedan čovjek tvrdi da zna gdje treba tražiti njihove tragove

Stare napredne vanzemaljske civilizacije svoje su tragove možda ostavile i na našoj planeti ali se čini da su oni sasvim nestali …

Jedno od najvećih pitanja koje se već decenijama, čak i vijekovima provlači kroz umove naučnika jeste – ima li i je li ikad bilo života u nekom drugom dijelu Sunčevog sistema. Sada, američki profesor Jason Wright tvrdi da ima odgovor na to pitanje.

U studiji nazvanoj ‘Prior Indigenous Technological Species’, profesor Wright tvrdi kako su drevni vanzemaljci vjerovatno živjeli na jednoj od tri planete Sunčevog sistema – Marsu, Veneri ili Zemlji. On dodaje i kako ćemo uskoro otkriti tehnomarkere koje su nam ostavili napredni drevni vanzemaljci.

“Moguće je da su drevne autohtone tehnološke vrste uzdigle civilizaciju na staroj Zemlji ili na nekom drugom tijelu, možda staroj Veneri ili starom Marsu”, smatra Wright.

No, većina dokaza o tim drevnim civilizacijama dosad je vjerovatno nestala. Na Zemlji su te tragove vrlo vjerovatno izbrisale tektonske promjene. Na Veneri je za to zaslužan njen globalni efekt staklenika.

Zato preostaje svega nekoliko mjesta na kojima možemo tražiti ove tragove – ispod površine Marsa, Mjeseca te na vanjskim dijelovima Sunčevog sistema.

Izvor: net.hr/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti