Jeste li znali: Veća guza, bolje zdravlje!

Ako imate veliku pozadinu ili ste muškarac koji voli dame sa većim zadnjicama, ovo će vas obradovati.

Znate da naučnici vole svašta da istražuju i ponekad se zapitamo ko se time uopšte bavi, a nekad nas silno obraduju ovako bezazlenim istraživanjima.

Naime, ovog puta su otkrili da su žene koje imaju veću guzu zdravije, odnosno da imaju jači imuni sistem.

guza1

Prema istraživanju sprovedenom u Oxford centru za dijabetes, endokrinologiju i metabolizam, kažu da su žene koje imaju veliku zadnjicu otpornije na hronične bolesti.

Tim naučnika sproveo je istraživanje koje je pokazalo da ove dame imaju manji nivo holesterola i da njihovo tijelo proizvodi hormone koji pomažu obrađivanje šećera.

“Ključ” cijele priče je u tkivu koje se nalazi na zadnjici i butinama, a koje “hvata” štetne čestice masti i bori se protiv kardiovaskularnih bolesti.

Jednostavnije rečeno, veće guze pomažu proizvodnju hormona koji, sa druge strane, pospješuju regulisanje tjelesne težine. Takođe, u tim hormonima su i supstance koje imaju antiinflamatorno i antidijabetičko dejstvo.

guza2

“Malo sala na zadnjici je dobro, ali na stomaku nije”, kaže vodeći istraživač Konstantinos Manolopulos.

Ovo istraživanje došlo je nakon studije koja je utvrdila da su dame koje imaju veću zadnjicu inteligentnije. Naime, u njihovom tijelu nalazi se više omega 3-masnih kiselina, koje poboljšavaju rad mozga.

Pogledajte neke dame koje bismo, sudeći prema ovom istraživanju, mogli nazvati veoooma zdravim:

guza3

Izvor: radiokameleon.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti