JELA SAM SAMO SALATU I OPET IMALA 145 KILOGRAMA: Onda sam prešla na OVU ISHRANU i danas me ljudi ne prepoznaju, a ja sam KONAČNO SITA

Alexa Fears (34), marketing stručnjak, kaže da je skinula 64 kilograma i to ne na dijeti od šnicli, slanine i prženog sira, odnosno na keto dijeti.

alexa1

Sa konfekcijskog broja 52 spala je na 40, a transformacija i dalje traje.

– Inače se rijetko mjerim ali znam da sam imala oko 145 kilograma, a odjeću sam morala da kupujem u specijalizovanim radnjama. Danas ne mogu da prepoznam svoj odraz u ogledalu, ali ipak je najveća promjena u mom samopouzdanju. Sada uspravnih leđa hodam ulicom i ne stidim se ničega – kaže Alexa iz Northamptona u Velikoj Britaniji.

Ona je, kaže, od sedme godine na svakojakim dijetama ali i kada bi joj uspjelo da skine kilograme, brzo su se vraćali.

– U školi niko nije htio da se druži sa mnom, i tako su mi prošle i osnovna i srednja škola. Tada je počela da se povlači u sebe, a onda su je u dvadesetim godinama života stigli i izopštenost i stres i novi posao i fakultet i – postala je zavisna od hrane. Svakog dana pojela bi oko 3.000 kalorija. Ironija je bila u tome što su to uglavnom bili zdravi obroci, ali preobilni.

– Naravno, bilo je tu i slatkiša i slanih grickalica ali uglavnom sam se trudila zdravo. Međutim, umjesto jedne, ja bih kupila četiri salate i pojela bih sve odjednom. U kući nikad nisam imala hranu prosto jer bih je iste sekunde pojela – priča Alexa.

alexa3

Onda je u julu prošle godine čula za ketogenu dijetu i rešila da je isproba. Keto dijeta zasniva se na povećanom unosu masti, a slabijem unosu ugljenih hidrata. To joj se dopalo i krenula je sa tim režimom.

Kako su kilogrami odlazili, tako je ona osjećala sve veću motivaciju i poslije par mjeseci uvela je i fizičku aktivnost. Danas pored ovog režima ishrane ona istrči oko 2,5 km jednom nedjeljno, a dva puta nedjeljno diže tegove. Obroke sprema kod kuće i ne planira da stane.

-Ovaj stil života mi se dopada i ne planiram da ga mijenjam. Dopada mi se da spremam hranu kod kuće, i sada radije jedem to nego u restoranima. Uz to, konačno sam sita – zaključuje Alexa.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti