“Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato …” (FOTO)

Ivana Legin bila je jedna od najpoznatijih djevojčica nekadašnje Jugoslavije zbog svog “gostovanja” u pjesmi Zdravka Čolića “Čaje šukarije” i uloge Amele u filmu “Kuduz”. Početkom devedesetih, zbog rata, iz Sarajeva se preselila u Melburn, gdje i danas živi.

ivana10

Ivana je danas prelijepa žena u svojim 30-im godinama. Diplomirala je na jednoj australskoj Akademiji za film i umjetnost i najčešće radi iza kamere. Glumom se bavi amaterski. Prije nekoliko godina ostvarila je ulogu u kratkom filmu “Toll Free”, koji govori o životu bosanske porodice u Australiji.

ivana9

Prije nekoliko godina ponovo se srela i sa Zdravkom Čolićem koji je bio na turneji po Australiji. Poslije koncerta Čola je otišao na ručak sa njom i njenim roditeljima, gdje su evocirali uspomene na neka davna vremena.

ivana3

Danas živi u Melburnu sa svojim dugogodišnjim partnerom. Odigrala je i nekoliko uloga u filmovima australijske produkcije, ali je njen prvi izbor rad iza kamere. Zaposlena je na televiziji TEN, te se prvenstveno bavi izradom reklama, a u slobodno vrijeme piše dječije pjesmice i scenarija za filmove.

ivana1

Postala je prava ljepotica! Pogledajte kako izgleda danas

ivana4

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti