Izbjegnite 5 pogrešaka pri uređenju dnevnog boravka

Uređenje stana nerijetko se pretvori u noćnu moru, a svima se barem jednom dogodilo da su preuređivali neki dio stana i nakon toga nisu bili zadovoljni rezultatom.

U slučaju da ste niste zadovoljni kako vam izgleda dnevni boravak, vjerovatno ste napravili jednu od ovih pet grešaka.

Igrali ste na sigurno

Kupili ste dvosjed, dvije fotelje i stolić u kompletu? Ograničili ste se na određenu paletu boja i slijepo je pratili? Onda ste vjerovatno napravili grešku boj dva. Dobar enterijer gradi se danima, mjesecima, pa čak i godinama, a svaki znak brzopletosti obično se obije o glavu i rezultira nezadovoljstvom – znamo da to vjerovatno ne želite čuti ako ste u žurbi s opremanjem doma, ali naš je savjet da sebi osigurate što više vremena.

Naravno, to ne znači da morate čekati godinama da biste našli jedan komad namještaja, ali barem uzmite dovoljno vremena da istražite ponudu većeg broja trgovina i kupite ono što će vam se svidjeti, a ne sve odjednom.

Kupili ste namještaj koji ne odgovara prostoru

Ako ste odabrali fotografiju iz časopisa ili s Pinteresta i slijepo je pratili, šanse da ćete pogriješiti prilično su velike. Svaki je prostor jedinstven, a prilikom odabira namještaja valja paziti na proporcije. Kupovina namještaja vrlo je slična kupovini odjeće – ne odgovara svima sve, pa je neke trendove ili komade jednostavno bolje zaobići. Na primjer, velika garnitura vjerovatno neće dobro izgledati ako je “ugurate” u mali dnevni boravak. Isto tako, dvosjed usred golemog prostora djelovat će pomalo otužno i prazno.

Niste pazili na svjetlost

Nedostatak prirodnog svjetla i manjkava rasvjeta osnovni su neprijatelji vašeg prostora. Ma koliko se trudili i uložili novaca ili vremena u svoj dom, on neće izgledati kako ste zamislili ukoliko je mračan. Srećom, situacija se može barem donekle popraviti – svjetle boje na zidovima i namještaju bit će dobar odabir, posebno ako je prostorija manjih dimenzija. Nedostatak prirodne rasvjete možete donekle nadomjestiti i rsvjetnim tijelima, pa svakako predlažemo da se opskrbite podnim i stonim lampama koje će stvoriti i udoban ambijent.

Pretjerali ste s bojama

Iako boje u editorijalima i na blogovima izgledaju odlično u stvarnim prostorima vrlo je riskantno koristiti ih u pretjeranoj količini, osobito ako je riječ o tamnim ili intenzivnim bojama. Srećom, druga boja zida često može riješiti problem – imate li namještaj u nekoiko boja, predlažemo da zidovi budu bijeli ili sivi. U suprotnom, ukoliko su je namještaj u neutralnim tonovima, kombinaciju uvijek možete nadopuniti nekom bojom – ipak, pripazite na količinu kako ne biste otišli u drugu krajnost.

To niste “vi”

Radovi su gotovi, zadnji komadi namještaja su stigli, a vi ste shvatili da niste zadovoljni novim izgledom dnevnog boravka? Srećom, stvar gotovo uvijek možete popraviti ako dodate nekoliko detalja koji vam se sviđaju ili vas podsjećaju na neko putovanje, drage osobe, trenutke i slično. Ukoliko to ne pomaže, predlažemo da zamijenite barem jedan komad namještaja kao što je stolić ili tabure.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti