Iz firme Flydubai ističu: BiH je turistička i privredna prilika

Niskotarifna aviokompanija Flydubai je prošle sedmice potvrdila da će početi saobraćati iz Dubaija prema Sarajevu 8. decembra ove godine

Osim glavnog grada BiH, Flydubai je za decembar najavio i letove za Zagreb nakon čega će imati 75 destinacija u radijusu od pet i pol sati letenja od Dubaija.

Ovog mjeseca bit će im isporučena tri nova aviona Boeing 737-800 sa kojima će njihova flota brojati 39 aviona. Do kraja godine floti će se priključiti još četiri aviona.

“Fokusirani smo na otvaranju linija prema destinacijama koje nisu toliko popularne u ovom trenutku. Novi letovi za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku predstavljaju privrednu i turističku priliku za putnike Ujedinjenih Arapskih Emirata i te dvije zemlje”, kazao je Ghaith Al Ghaith, izvršni direktor Flydubaija.

Flydubai će tako postati jedini avioprijevoznik koji ima direktne letove iz Dubaija prema Zagrebu u Sarajevu.

“BiH i Hrvatska imaju nevjerovatnu prirodu i kulturu koju treba istražiti. Zadovoljni smo što smo osigurali linije prema ovim destinacijama”, izjavio je Jeyhun Efendi, potpredsjednik za komercijalne poslove Flydubaija.

Avioni kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata saobraćat će dva puta na relaciji Dubai – Sarajevo – Dubai, odnosno ponedjeljkom i četvrtkom.

Prvi avion će na Sarajevski aerodrom stići 8. decembra u 13:00 sati, 50 minuta kasnije kreće ka Dubaiju.

Let iz UAE će imati oznaku FZ761 i trajat će šest sati i 15 minuta dok će povratni let iz glavnog bh. grada imati oznaku FZ762 i trajat će pet sati i 10 minuta.

Integralni članak pročitajte na: http://www.klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti