Imala je ekcem po cijelom tijelu … Nakon uzaludne upotrebe krema, pomogla joj je jedna prosta stvar

Nejina Arieta tvrdi da je izlječila ekcem na potpuno neobičan način

ekcem

Dvadeseosmogodišnja Nejina otkrila je da je nakon upotreba brojnih lijekova i krema izlječila ekcem na potpuno prirodan način.

Mučila je muku sa suhom kožom i ekcemom više od deset godina. Stanje joj je bilo takvo da je ekcem zahvatio i kožu lica.

Kreme sa kortikosteriodima su učinile da nakon godina upotrebe postane alergična na sve i svašta, uključujući i na svoju odjeću. Noću je nosila rukavice na rukama kako se ne bi češala i pravila rane na atopičnoj koži.

– Još u drugoj godini života mi je ustanovljen atopijski dermatitis. Sjećam se da sam i kao mala nosila čarape na rukama koje su me sprečavale da se češem. Ekcem mi je zahvatio gotovo svaki dio kože, sem stopala.

Tokom 2018. godine uradila je alergo test koji je pokazao da je alergična na gotovo sve proizvode, ali i na sve spoljašnje i unutrašnje činioce.

– Odjednom sam bila alergična na avokado, brokoli, mačke, kučiće, drveće, travu, lješnike, mlijeko, jaja, mango, kokos, gluten, pečurke, penicilin, paradajz, špinat i soju.

Tada je odlučila da pronađe alternativnu metodu liječenja ekcema.

Najbolji savjet koji je dobila u grupama u kojima su ljudi koji se bore sa ekcemom je tuširanje jednom nedjeljno koje traje samo jedan minut. Cijela poenta je da dozvolite da koža stvara prirodne masnoće koje su s njene kože vremenom nestale usljed upotrebe krema s kortikosteroidima.

– Tuširam se jednom nedjeljno, vježbam mnogo kako bih izbacila toksine iz tijela, na veganskoj sam dijeti i ne jedem prerađenu hranu. Moja koža ponovo uči da proizvodi masnoće. Put oporavka nije lak, ali imajte na umu da vas tijelo neće izdati i da će se boriti da ponovo bude zdravo, poručila je ona.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti