IMAJU MILIONE, ALI DJECI NEĆE OSTAVITI NIŠTA: Bogataši koji su potpuno izbacili potomke iz testamenta i za to imaju dobre razloge! (FOTO)

Djeci mnogih bogataša “upala je sjekira u med” jer su im roditelji ostavili nasljedstvo koje se mjeri u milionima. Međutim postoje i oni roditelji koji su nasljednike potpuno izbacili iz testamenta.

Pogledajte listu poznatih bogataša koji neće prepisati bogatstvo svojoj djeci.

Nigella Lawson – 15 miliona dolara

Autorka knjiga o ishrani, TV-ličnost i novinarka ‘teška’ je oko 15 miliona dolara. Ona ima dvoje odrasle djece iz prvog braka i pastorku iz drugog braka sa biznismenom Charlesom Saatchijem.

b2

“Odlučila sam da moja djeca neće biti finansijski obezbjeđena. Ljudi propadaju ako ne moraju da zarađuju”, izjavila je Lawsonova 2008. godine.

Gordon Ramsay – 160 miliona dolara

Ramsay je samo ove godine je zaradio 60 miliona dolara zahvaljujući kulinarskim show-programima. Otac je četvoro djece, kojima nema namjeru da ostavi bogatstvo.

b3

“Nije to iz zle namjere, već da se ne bi razmazili. Jedino što smo se supruga i ja dogovorili jeste da će dobiti depozit od 25 odsto za stan, ali ne i cijeli stan” rekao je.

 Sting – 300 miliona dolara

 Popularni pjevač Sting, inače otac šestoro djece izjavio je 2014. godine da njegova djeca neće naslijediti ni penija njegovog ogromnog bogatstva.

b4

“Rekao sam im da im neće ostati mnogo novca zato što ga moja supruga i ja trošimo! … Sigurno ga neću prepustiti povjereničkim fondovima koji će im biti kamen oko vrata. Moraju da rade. Sva moja djeca to znaju i rijetko nešto traže od mene, što veoma cijenim i veoma sam im zahvalan na tome”, izjavio je pjevač.

Elton John – 480 miliona dolara

Pop pjevač, koji se 40 godina bavi muzikom, samo prošle godine zaradio je oko 60 miliona dolara, a ukupna vrijednost njegovog bogatstva procjenjuje se na oko 480 miliona dolara.

Sa suprugom Davidom Furnishom ima dva mala sina – Zachary i Elijah – ali pjevač nema namjeru da ih razmazi.

b5

“Dječaci imaju nevjerovatan život, nisu normalna djeca i ne pravim se da jesu. Ali morate bar približno da im pružite osjećaj normalnosti, da im usadite poštovanje prema novcu i prema poslu”, izjavio je Elton John.

Simon Cowell – 550 miliona dolara

Televizijski i muzički producent godišnje zaradi 95 miliona dolara, a procjenjuje se da ukupno ima 550 miliona dolara.

b6

“Ne vjerujem u prenošenje s generacije na generaciju. Važno je da im pružite dovoljno mogućnosti da uspiju u životu, da im posvetite vrijeme i naučite ih ono što znate”, rekao je.

George Lucas – 5,3 milijarde dolara

Režiser serijala Ratovi zvijezda i Indiana Jones poznati je američki televizijski i filmski producent. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 5,3 milijarde dolara. Ima četvoro djece, od kojih je troje usvojeno.

b7

Najveći dio bogatstva namijenio je dobrotvornim projektima za obrazovanje.

Mark Zuckerberg – 74 milijarde dolara

Zuckerberg je jedan od osnivača društvene mreže Facebook. Nakon rođenja prve kćerke u decembru 2015, Zuckerberg je objavio da će on i njegova supruga Priscilla Chan pokloniti 99 odsto nasljedstva u dobrotvorne svrhe.

b8

“Želimo da odrastaš u boljem svijetu nego što je ovaj naš”, napisali su u postu upućenom tek rođenoj kćerkici.

Bill Gates – 89,6 milijardi dolara

Osnivač kompanije Microsoft je veliki filantrop i namjerava da pokloni najveći dio svog bogatstva u dobrotvorne svrhe.

b9

Njegovo troje djece naslijedilo je očev filantropski gen i navodno su sretni što neće nasljediti njegovo bogatstvo. Svako od njih će dobiti ‘samo’ 10 miliona dolara, što je 0,01116 odsto njegovog bogatstva.

“Sasvim sam siguran da za djecu nije dobro kada naslijede ogromnu količinu novca”, napisao je Gates na Redditu.

 Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti