HALID BEŠLIĆ iskreno o: Životu, saobraćajki, kolegama sa estrade … ‘Probudim se, popijem kafu i onda polako odem do svog motela.’

Halid Bešlić je prije skoro deset godina za dlaku u saobraćajnoj nesreći izbjegao smrt. Kaže da je tada izgubio oko, ali je dobio pluća. U intervjuu, sarajevski pjevač priča o djetinjstvu, druženju s kolegama, a na početku razgovora nam je otkrio kako izgleda jedan njegov dan.

halidb

– Probudim se, popijem kafu i onda polako odem do svog motela. Obavezno pročitam dnevnu štampu i onda vrijeme provodim sa svojom porodicom.

Da se vratimo na vaše djetinjstvo. Po čemu danas pamtite taj period?

– Uh, to je bilo prije 60 godina. Drugo je to vrijeme bilo. Siromašnije nego danas, ali sretnije se živjelo. Zadovoljni smo bili sitnicama. Sjećam se da me je jedna čokolada obradovala. Tada nije bilo bitno da li je neko bogat ili siromašan, svi smo bili jednaki.

Jeste li vi kopali njive i čuvali stoku?

– Radio sam sve poslove. Imali smo krave za potrebe kuće. Sa zadovoljstvom i merakom se to radilo.

Kada ste bili najsretniji?

– Imao sam dosta lijepih trenutaka u životu. Moja ljubav iz djetinjstva je muzika i u njoj sam uspio. Najsretniji sam bio kad sam se oženio, dobio sina i sad unuke. Nesretan sam bio samo za vrijeme rata. Pet godina života mi je skratilo to vrijeme.

Ipak, saobraćajna nesreća nakon koje ste ostali hendikepirani vam je na neki način promijenila život.

– Svaki dan prolazim pored mjesta gdje sam doživio nesreću. Stalno pomislim da li je tada nešto moglo da se promjeni.

Imam posljedice što ne vidim na oko, ali ostalo sam sanirao. Vrijeme brzo prolazi, stižu me godine, refleksi zatuplju.

Volio bih da se to nije desilo, a možda je to i dobro jer otada sam prestao da pušim i to je vrlo bitno za moju karijeru. Kad su me odvezli u bolnicu i stavili me u vještačku komu, dobio sam vodu u plućima. Imao sam loš imunitet. Nastala je borba za moj život. Izgubio sam jedno oko, ali sam dobio pluća kad su mi izbacili svu tu vodu.

Pređimo na vedrije teme. Da li ste nekad bili zaljubljeni u koleginicu?

– Nemam komentar na to. Ja imam fino ponašanje, kulturu, za mene su govorili da sam simpatičan ali da nisam lijep.

Sa kojim kolegama se često provodite?

– Sa Harisom Džinovićem sam bio na raznim sjedeljkama. Njega treba samo navući da zapjeva. Težak je da počne, zato sam ja tu. Volim da sjedim sa Šabanom Šaulićem on mnogo lijepo, maestralno i magično pjeva. Zatim sa Marinkom Rokvićem, Miroslavom Ilićem sa Zoranom Kalezićem. To su ljudi sa kojima sam najbliži. Takođe, Čola i naravno i Željko Joksimović.

Veliki hit

Hit “Ja bez tebe ne mogu da živim” je obilježio prvu sezonu serije ‘Ubice mog oca’, dok pjesma koju izvodi Šaban Šaulić, nije imala takav odjek u nastavku snimanja ove serije.

– Ne mogu da kažem da je moja pjesma bolja, ali ispade da je za narod bolja. Postoje pjesme koje narod prihvati ili ne. Ni ja tu pjesmu nisam htio da snimim, ali eto, postala je megahit.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti