Gazda je ismijavao radnika pred svima, ali ono što mu je on uzvratio će pamtiti do kraja života!

Jedan radnik je pokušao sjesti pored svoga šefa kada je imao pauzu za ručak.

shef2

Kada je to uradio, šef ga je neugodno pogledao, sa nekim ružnim izrazom na licu. Onda mu je rekao veoma arogantno da se labud ne bi trebao družiti sa svinjom. To je bilo zaista ružno za izgovoriti, ali se radnik nasmijao i odgovorio mu da će sjesti za neki drugi sto.

Šef se tada naljutio i nije dozvolio da ova situacija tek tako prođe, a zbog toga je spremao jedan plan osvete. Šef je mislio da jedan radnik ne treba da se usudi nešto tako reći. Kada je došao slijedeći dan, nazvao ga je na telefon i rekao mu da treba doći u njegovu kancelariju kako bi popričali.

Ušao je u prostoriju, a onda je šef rekao da je danas sastanak kako bi se taj radnik unaprijedio. Rekao je da bi na kraju sastanka mogao biti promovisan i da bi mu se dodijelio certifikat, a da će mu šef postaviti nekoliko pitanja na koja treba dati odgovor. Radnik je klimnuo glavom i rekao mu da razumije.

Taj šef mu je krenuo postavljati neka uobičajna pitanja za takav sastanak, a radnik je odgovorio na svako to pitanje kako je i trebao. Kada se sve završilo, onda je šef imao jedno posebno pitanje za njega koje je sam smislio. Šef ga je pitao: “Probaj zamisliti da hodaš ulicom i da nađeš dvije kesice. Jedna od njih je puna sa zlatom, a druga je puna mudrosti. Koju od njih bi ti izabrao?”.

Radnik mu je odmah odgovorio da bi izabrao vreću sa zlatom. Onda je šef imao izraz iznenađenja i rekao mu da onda zna koji je problem od toga radnika. Šef mu je rekao da nikada ne bi mogao voditi ovu kompaniju jer nema pravi stav i da ne razumije filozofiju prema kojoj rade.

Šef je nastavio: “Trebao bi izabrati mudrost, naravno; vrijedi više od cijelog zlata na svijetu.”

Radnik je protresao glavom i rekao smirenim tonom: “Obično uzmete ono što već nemate.”

Šef se naljutio toliko da je pocrvenio u licu. Kipio je iznutra, ali nije želio praviti scenu za uposlenike koji su sjedili izvan prostorije.

Umjesto toga je uzeo crvenu hemijsku olovku i velikim slovima napisao ‘seronja’ u formu. Bacio je list papira na radnika.

Radnik je podigao papir i rekao: “Vidim da ste napisali svoje ime, ali gdje je moj certifikat?”

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti