Evo u kakvom položaju trebate spavati da bi ste izbjegli buđenje sa neugodnim bolovima

Položaj u kojem spavate je veoma bitan za vaše zdravlje. Spavanje u nepravilnom položaju može prouzrokovati brojne probleme. Da biste ih se riješili evo nekoliko dobrih savjeta.

spa2

  • Osjetili ste jaku bol u donjem dijelu leđa, a nije vam odmah bilo jasno od čega je; kako biste mogli naći pravi i bezbolan položaj, savjetujemo vam da spavate na leđima. Takvo spavanje će vam pomoći, jer će vam kičma biti u ravni sa ušima, ramenima i kukovima. Možete da ne koristite jastuk ako vam tako godi, a možete i da uzmete neki tanji.
  • Na leđima spavajte – ukoliko osjetite bol u ramenu. Kako ne biste stvorili pritisak na njega, spavajte na drugoj strani. Jastuk koji koristite možete staviti ispod vašeg koljena. Neko ga stavlja ispod lakta ili grudi, zavisi kako mu odgovara.
  • Kada se javljaju problemi sa sinusima, jastuk možete staviti naviše, odnosno možete ga staviti iza leđa, a disajniji putevi će vam biti tada mnogo prohodniji i lakše ćete disati.
  • Da li upravo imate menstrualne probleme? Ako imate, ne brinite se ništa, samo lezite na leđa, a jastuk možete položiti ispod koljena. Neke osobe jednostavno stave flašu koju napune toplom vodom na leđa, a neki stave na stomak jer tako ublaže svoju bol.
  • Onaj ko ima problema sa glavoboljom, njemu preporučujemo da urola peškir i stavi ga sa strane svoje glave.
  • Ukoliko kojim slučajem imate visoki krvni pritisak, samo vam možemo savjetovati da ne spavate na desnoj strani, jer se tako stvara pritisak na srce. Sol nikako nemojte da unosite, a probleme ćete regulisati i tako što ćete početi zdravo da se hranite.

Izvor: nostalgicno.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti