DŽABA VAM LJUBAV AKO OVO NEMATE: Ključ trajanja veze i braka leži u OVOME!

Odnos bez povjerenja se može pretvoriti u noćnu moru i postati nezdrav toksičan

veza1

Ljubav je sjajna, a veza ispunjena ljubavlju, posebno na početku, u naš život donosi smijeh, sreću, duge šetnje i strastvene poljupce. Međutim, postoji faktor koji garantuje dugu i stabilnu vezu, a koji je ponekad, čak i vrlo često, važniji i od same ljubavi. Riječ je o povjerenju.

Jednom kada početnu zaljubljenost, zamjene sumnje i strahovi, veza postaje iscrpljujuća. Da se to ne bi dogodilo, veoma je bitno izgraditi odnos pun povjerenja.
Činjenica je da svi u veze stupamo s određenom prtljagom iz prošlosti koja, htjeli mi to ili ne, postaje dio naše nove veze. Bez obzira da li je riječ o traumi iz djetinjstva ili prevari iz prethodne veze, naša prošlost na ovaj ili onaj način utiče na dalje odnose.

Upravo zbog toga je povjerenje srž svakog odnosa. Povjerenje je ključno za uspjeh i zadovoljstvo u vezi, ali je istovremeno veoma krhko. Jednom kada se izgubi, teško ga je obnoviti.

Šta podrazumijeva povjerenje?

Povjerenje u vezi podrazumijeva vjerovanje da je vaš partner pouzdan i da želi samo najbolje za vas. Uz njega se osjećate emocionalno i fizički sigurnom, baš kao i on s vama.

Povjerenje znači da u vezi očekujete poštovanje, odanost i iskrenost. Očekujete da vaš partner drži obećanja, da čuva vaše tajne i da vas podržava i kada stvari ne budu divne.

S druge strane, povjerenje znači i da razumijete vašeg partnera i da ste spremni da mu oprostite ako prekrši neko obećanje ili dogovor.  Potrebno je povjerenje sa obje strane, nikako samo jednostrano.

Kada partneri jedno drugom međusobno vjeruju, biće iskreni u vezi i tačno onakvi kakvi jesu. Naravno, odnos pun povjerenja ne događa se preko noći nego se postepeno razvija.

Povjerenje i ljubav

Iako, vjerovatno, i dalje mislite da je ljubav najvažniji dio veze, ne zanemarujte važnost povjerenja.

Pokušajte da zamislite vezu ili brak u kojima ono ne postoji. U vezi bez povjerenja gubi se mir, a sumnja postaje sve veća.

Konstantno provjeravanje i propitkivanje s jedne ili druge strane dovest će do sve većeg broja svađa, a svađe će dovesti do prekida, uprkos ljubavi.

Ljubav bez povjerenja jednostavno nije dobra jer se veza lako može pretvoriti u noćnu moru i postati nezdrava, nefunkcionalna, haotična i toksična.

Povjerenje je ključno za napredak odnosa, a nedostatak povjerenja jedan je od čestih razloga zbog kojih ljudi prekidaju odnose.

Izvor: dnevno.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti