Drevne rupe u obliku zvijezde pronađene u Voldi: Dokaz izuzetno napredne precizne mašine?

Iako i područja kao što su Puma Punku i visoravan Gize imaju primjere preciznih rupa dubokih skoro metar izbušenih u izuzetno tvrdom kamenju, ove rupe imaju jednu drugu čudnu karakteristiku – napravljene su u obliku zvijezda.

Možda ste čuli izreku da je “nužnost je majka izuma”. Kada imate ograničene resurse, počinjete razmišljati izvan okvira i svoje znanje i vještine gurate do krajnjih granica. Izgleda da se upravo to dešavalo u vremenima drevnih civilizacija. Kada društvima prijete glad ili ekstremne klimatske promjene, očajnički se traže rješenja. To često dovodi do ubrzanja inovacija, vidimo eksploziju ideja i koncepata koji se ne bi pojavili bez ovog pritiska.
Na našu sreću, mnogi od otisaka ovih izuma bili su dokumentovani ili u kamenu ili u knjigama prije nego što su uništeni kao rezultat prirodnih katastrofa ili invazija neprijateljskih vojski. Danas se možemo vratiti i rekonstruisati mnogo toga što se dogodilo u tim burnim vremenima koristeći raštrkane fragmenate informacija. Ali u mnogim slučajevima, vlasti prikrivaju neobjašnjive detalje, informacije koje se odnose na izgradnju velikog broja drevnih objekataa širom svijeta.

Ove naizgled nezamislive činjenice o drevnoj gradnji, koje su svi vidjeli, ali ih akademsko okruženje ipak smatra nemogućim, ostvarene su prije samo nekoliko hiljada godina, ali još uvijek nedostaje objašnjenje kako su te arhitektonske aktivnosti pokušane pa i završene.

Ove čudne, prastare rupe u obliku zvijezde pronađene su uklesane u tvrdi kamen u Voldi u Norveškoj – gradu koji je nekada bio dom brojnih nordijskih doseljenika, a danas se navodi kao jedno od najvažnijih lokaliteta za arheologe u zemlji.

Bez obzira ko smo ili kojeg smo porijekla, sigurni smo da je veliki dio istorije Zemlje, a samim tim i naše, danas namjerno prikriven ili zaboravljen. Mislimo da su mnogi od ovih drevnih artefakata, zajedno sa brojnim drevnim megalitima nemogućih dimenzija i načina gradnje, otkriveni u precizno pozicioniranim u drevnim ruševinama širom svijeta, uvjerljiv dokaz da je drevna civilizacija ranije posjedovala nevjerovatno superiornu preciznu mašineriju.

Voldine drevne rupe u obliku zvijezde

Rupe sa otvorima u obliku drevnih zvijezda, koje su otkrivene na više različitih drevnih lokacija naše planete, jedna su od mnogih fascinantnih i potencijalno opasnih karakteristika koje smo u posljednje vrijeme prepoznali. Ove rupe su identifikovane na mnogim drevnim lokalitetima, prije svega u regiji Volda u Norveškoj. Čini se da bi ovi izvanredni tragovi u stijenama mogli biti dokaz drevne tehnologije znatno superiornije od naše.

Kako i zašto su nastale ove rupe?

Dok se veliki broj ovih jedinstvenih rupa može naći u norveškoj Voldi, druge su otkrivene u okrugu Flynt u američkom Massachusettsu, a svaka od njih ima malo drugačiji oblik.

Jesu li ove naizgled nezamislive rupe dokaz davno izgubljene napredne civilizacije i njene sofisticirane tehnologije? Iznenađujuće, ulazni, zvjezdasti oblik rupe pokriva samo početni dio ukupne dužine rupe, ostavljajući ostatak rupe u karakterističnom okruglom cilindričnom obliku.

Međutim, dužina žljebova i njihov položaj u rupi značajno variraju sa svakom rupom, povremeno se pojavljujući čak u središtu stijene.

U Karnaku, ogromnom kompleksu hramova u blizini Luksora u Egiptu, mnogi su primjeri drevnih rupa izbušenih sa dubokim jezgrima, pa i onih čiji je prečnik veći od ljudske ruke. Čak ni današnji inžinjeri i stručnjaci za rudarstvo koji su vidjeli ove rupe ne mogu objasniti od kojeg bi materijala trebala biti napravljena burgija drevne bušilice da bi zadržala svoj oblik i stabilnost bušeći rupu u ovako čvrstom materijalu. © Ancient Origin

Mnogi su pokušali da objasne ove misteriozne rupe drevnom i nerazvijenom teorijom sistema bušenja. Ali prema teoretičarima drevnih astronauta, ljudske ruke nikada ne bi mogle stvoriti tako čiste rezove ili potpuno simetrične forme. Ali, ako slijedimo argument, zašto su uopšte u obliku zvijezde ako su formirane pomoću bušilice?

Štaviše, naučnici nisu mogli da pronađu nikakvu drevnu burgiju ili sistem za bušenje koji bi mogli da buše stijene i proizvode preciznee rupe u obliku zvijezde. Umjesto toga, pronašli smo samo još dokaza da postoji toliko mnogo takvih misterioznih rupa širom svijeta, koje se odnose na različite civilizacije i različita vremena.

Da li su rupe u obliku zvijezde u Voldi nastale 1930-ih?

Porijeklo rupa u obliku zvijezde u Voldi možda nije toliko misteriozno koliko različita nagađanja govore. Nekoliko lokalnih kovača nedavno je razjasnilo da su rupe u obliku zvijezde bile prilično uobičajene u stara vremena. Kažu da je rupa na Voldi najvjerovatnije izbušena 1930-ih godina, a da na drugim lokacijama ima još više rupa sličnih onoj na Voldi. Rupe su nastale kada su radnici koristili šestostranu bušilicu za bušenje stijena. Međutim, teoretičari su doveli u pitanje ovo objašnjenje, navodeći i druge primjere preciznih drevnih rupa i rezova otkrivenih u raznim dijelovima svijeta.

Izvor: mysteriesrunsolved.com

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti