DJEVOJKA JE 20 GODINA TRPJELA RAZARAJUĆE GLAVOBOLJE: Bojala se da ima tumor, a zapravo je sama bila kriva za svoj problem!

Krvna pretraga, koju je napravila tek ove godine, pokazala je da Leia ima intoleranciju na nekoliko grupa namirnica

leia1

Ljubiteljica sira, koja je zbog silnih glavobolja strahovala da ima tumor na mozgu, izliječena je nakon što se odrekla svoje omiljene namirnice. Leia Harrison (31) puna je dva desetljeća patila od strašnih migrena, kada je napokon odlučila testirati se na intoleranciju na hranu.

“Voljela sam jesti makarone sa sirom, tost sa sirom, tjesteninu sa sirom … No, ispostavilo se da sir ne voli mene”, našalila se ova Britanka. Od svojih ranih godina, Leia je imala toliko jake glavobolje da je znala plakati od muke.

Pretraga otkrila stvarni uzrok

S migrenama se borila visokim dozama tableta protiv bolova i pokušavala ih je prespavati. Ponekad je znala spavati i 24 sata u komadu. Dostavljačica iz Leicestera bojala se da ima tumor na mozgu, jer je i njezin ujak umro od te teške bolesti.

Krvna pretraga, koju je napravila tek ove godine, pokazala je da Leia ima intoleranciju na mliječne proizvode, jaja, kvasac i pšenično brašno. Suočivši se sa stvarnom dijagnozom, djevojka je bila prisiljena napraviti veliki zaokret u svojim prehrambenim navikama.

Tiramin u siru stvara probleme

Glavobolje su, kako kaže, prestale gotovo instantno čim se odrekla svojega najdražeg jela – makarona sa sirom. “Sada mogu bolje funkcionisati na poslu. Bolje se fokusiram i nisam toliko umorna poslije ručka”, rekla je Leia.

Britanska Nacionalna zdravstvena služba (NHS) ističe kako prehrana može odigrati ključnu ulogu u tretiranju migrena, s kojima se bori oko šest miliona Britanaca. Tvar tiramin, koja se nalazi u određenim sirevima – poput cheddara, stiltona i camemberta – kao i u suhomesnatim proizvodima, može biti problematična.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti