Dijeli svoje bogatstvo i odbija visoke honorare

Tom Shadyac, reditelj koji je nekada na kino blagajnama zarađivao milione dolara filmskim hitovima kao što su “Ace Ventura”, “Svemoćni Bruce” ili “Luckasti profesor”, odlučio je odbaciti raskošni holivudski stil života.

Nakon nesreće s biciklom 2007. godine je postao preosjetljiv na buku i svjetlo pa je holivudski sjaj zamijenio jednostavnim životom.

Reditelj se iselio iz svoje raskošne vile u Pasadeni i preselio u kućicu u Malibuu, a svoj privatni avion zamijenio je biciklom. Shadyac je, također, podijelio većinu svog novca i privatnih stvari, a za film koji će snimiti nakon sedam godina je odbio sedmocifrenu sumu te uzeo honorar od 218 hiljada dolara.

Prije dvije godine je snimio dokumentarac u kojem je prikazao svoju prelazak iz života bogataša u život čovjeka koji daje. U filmu govori o svemu onome što je pogrešno u današnjem svijetu i načinima na koje možemo popraviti vlastite živote.

“Što više dajem, bogatije se osjećam. Sve što sam dao, višestruko mi se vratilo. Zamke slave i bogatstva su upravo to – zamke. Niko na svojoj samrtnoj postelji nije žalio za više novca. Svi govore: ‘Sretan sam što sam imao porodicu koju sam volio, što sam bio dio nečega'”, smatra reditelj.

Integralni članak pročitajte na: http://www.klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti