Čovjek je istisnuo bubuljicu na bradi i umalo umro: Ako ne znate gdje se na licu nalazi ‘trokut smrti’, okanite se istiskivanja

Iako mu je žena ponavljala da ne dira bubljicu, muškarac se nije mogao kontrolisati, a sve je moglo imati kobne posljedice

Ako volite istiskivati bubljice, nakon ove priče ćete sigurno malo ‘stati na loptu’.

Naime, muškarac iz Kine gotovo je umro od teške infekcije nakon što je istisnuo bubuljicu na bradi. Ubrzo nakon toga gospodin Chen dobio je temperaturu i usta su mu natekla, a infekcija se proširila i na pluća, piše Daily Mail.

Prestravljena supruga odvela ga je u bolnicu. “Imao je bubuljicu na bradi. Rekla sam mu da je ne istiskuje jer je to radio prije. Ko bi rekao da će ovaj put stanje biti tako ozbiljno?”, rekla je gospođa Chen za lokalne medije.

Dijagnostikovana mu je upala oba plućna krila, a mjesec dana se borio za život na odjelu intenzivne njege prije nego što se njegovo stanje konačno stabilizovalo.

“Imao je infekciju usta koja je izazvala dvostruku upalu i kolaps pluća. Stanje mu je bilo kritično”, izjavio je doktor.

Dodao je kako se Chenova infekcija razvila nakon što je istisnuo prišt na dijelu lica koji se zove ‘trokut smrti’. Vrh tog trokuta se nalazi između obrva, a krakovi sežu do ispod uglova usana. Istiskivanje bubuljica na tom dijelu lica može imati ozbiljne zdravstvene posljedice, kao što je to na svojoj koži osjetio i gospodin Chen.

“Izbjegavajte istiskivanje prstima, a najvažnije je potražiti medicinsku pomoć ako koža oko bubuljice postane crvena, nateknuta ili bolna ili pacijent dobije temperaturu”, ističe doktor.

Nakon što je mjesec dana proveo na odjelu intenzivne njege, stanje gospodina Chena napokon se stabilizovalo.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti